OPENNEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Κάθε µπύρα που παράγεται είναι µια στιγµή στο χρόνο


Η ξανθιά από τη ∆ράµα

Αποτέλεσµα µιας µακράς περιόδου πειρµατισµών αποτελεί η Lager πρόταση της Johnnies’ Beer. Απαστερίωτη και φρέσκια, ξανθιά µε απόλυτα διαυγή λάµψη και πυκνό αφρό, παράγεται από τέσσερις εκλεκτές ποικιλίες ελληνικής βύνης κριθαριού και τρία είδη εξαιρετικών λυκίσκων. Η Lager της Μακεδονικής Μικροζυθοποιίας ∆ράµας χαρακτηρίζεται από τα αρώµατα εσπεριδοειδών των λυκίσκων σε αρµονική ισορροπία µε τα απαλά αρώµατα βύνης ενώ η γεύση είναι πλούσια, φρουτώδης γεύση µε διακριτική πικράδα. Για µέγιστη απόλαυση προτείνεται να σερβίρεται στους στους 2-4°C µε αφρό ενώ συνδυάζεται αρµονικά µε κρέατα σχάρας, θαλασσινά, πίτσα και βραστά λουκάνικα. Αλλά δεν θα πει και όχι αν καταναλωθεί µόνη της…

Ευκολόπιοτη, απαλή και δροσιστική µέχρι την εποµένη, η Johnnies’ Beer Lager διατίθεται στην αγορά σε γυάλινη φιάλη 0.5 & 0.33 L, PET φιάλη 0.50, 1 & 2 λίτρων και χύµα σε βαρέλι.

Η πρότυπη Μακεδονική Ζυθοποιία ∆ράµας ιδρύθηκε το 2015 από τον Ιωάννη Ετόγλου. Η δυναµικότητά της σήµερα αγγίζει τα 500.000 λίτρα ετησίως και οι νέες ιδιόκτητες -επισκέψιµες- εγκαταστάσεις βρίσκονται στο 3ο χλµ. ∆ράµας-Μικροχωρίου και εκτείνονται σε 2500 τ.µ. Η ζυθοποίηση γίνεται από ανθρώπους µε µεράκι στις καλύτερες συνθήκες παραγωγής µε τον πλέον υπερσύγχρονο εξοπλισµό, ακολουθώντας την παραδοσιακή και απόλυτα φυσική διαδικασία ζύµωσης και ωρίµανσης τηρώντας ευλαβικά σύστηµα διασφάλισης ποιότητας των διαδικασιών και υπηρεσιών. Παράγεται µε υπευθυνότητα ένα γνήσιο φρέσκο και ζωντανό προϊόν 100% από κριθάρι και σιτάρι, χωρίς ζάχαρη, εκχυλίσµατα και άλλα υποκατάστατα. Το προϊόν δεν έχει υποστεί παστερίωση και σταθεροποίηση προσφέροντας τα θρεπτικά στοιχεία όπως τις πρωτεΐνες των δηµητριακών, τα αντιοξειδωτικά του λυκίσκο και το σύµπλεγµα των βιταµινών Β που περιέχει η µαγιά. Αυτή είναι και η βασική διαφορά της από τις βιοµηχανικές µπύρες.

Άρωµα φυσικής µπύρας

Δείχνει το δρόμο η πρώτη ετικέτα της Ζυθοποιίας Πηνειού

Ξανθιά και σχεδόν διαυγής, µε λευκό αφρό µεγάλης διάρκειας. Στη µύτη διακρίνονται διακριτικά γήινα και ελαφρώς πικάντικα αρώµατα. Στο στόµα, η γλυκύτητα της βύνης µαζί µε τη ελαφριά γεύση µπισκότου δένει αρµονικά µε τα διακριτικά αρώµατα του Τσέχικου λυκίσκου. Η επίγευσή της είναι ελαφρώς πικρή, πικάντικη και µε µεγάλη διάρκεια, όπως ακριβώς αρµόζει σε µια κλασική Τσέχικη Pils.

Ο λόγος για τη Lola Pilsner, την µπύρα που σύστησε στο µπυρόφιλο κοινό και όχι µόνο τη Ζυθοποιία Πηνειού, την πρώτη µικροζυθοποιία της Λάρισας.

Η Lola Pilsner µε vol.5% IBU: 29 κυκλοφορεί σε συσκευασία 330 ml και 500 ml και η προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος είναι 4οC, ενώ συνδυάζεται αρµονικά µε σαλάτες, λευκά κρέατα (κοτόπουλο, γαλοπούλα), φρέσκα τυριά, λιπαρά ή τηγανητά ψαρικά/θαλασσινά, βραστά λουκάνικα, ελαφρώς πικάντικα φαγητά, τηγανιτά, αλλά και λεµονόπιτα και γλυκά µε φράουλες.