OPENNEWS.GR
Αστυνομικο Δελτιο

Κιβωτός: Το μότο της «ομερτά» στο Βόλο-«Η σιωπή δεν κάνει ποτέ λάθος» – Newsbomb – Ειδησεις


Ακόμα μια καταγγελία πρώην εργαζομένης στην Κιβωτό του Κόσμου βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Νέα καταγγελία πρώην εργαζομένης στην Κιβωτό του Κόσμου έρχεται στο φως από το Newsbomb.gr και αποκαλύπτει την «ομερτά» που κάποιοι ήθελαν να επιβάλουν στους κόλπους του ιδρύματος.

Στη δομή στο Διμήνι του Βόλου φαίνεται ότι υπήρχε ένα «μότο σιωπής», το οποίο μάλιστα ήταν γραμμένο σε ένα καδράκι που ήταν τοποθετημένο σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη της δομής: «Η σιωπή δεν κάνει ποτέ λάθος».

Πρώην εργαζόμενη στο συγκεκριμένο παράρτημα της «Κιβωτού», που βρίσκεται από τον Αύγουστο στο μικροσκόπιο των Αρχών, αποκαλύπτει: «Το μότο της Κιβωτού ήταν ‘η σιωπή δεν κάνει ποτέ λάθος’. Ήταν μάλιστα κεντημένο σε ένα καδράκι που βρισκόταν αρχικά πάνω στο πιάνο στο σαλόνι και στη συνέχεια στη βιβλιοθήκη. Ήταν πάγια τακτική η τρομοκρατία. Ήθελαν να επιβάλουν τη σιωπή. Να μη μιλάει κανείς. Η σιωπή όμως είναι συγκάλυψη και συνενοχή. Μας αντιμετώπιζαν όχι ως υπαλλήλους αλλά ως δουλικά τους. Η εντολή ήταν να μην έχουμε επαφές μεταξύ μας για να μη μαθαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει».

Για τη δομή του Βόλου υπήρχαν δύο επίσημες καταγγελίες στην Ασφάλεια Βόλου από τον περασμένο Αύγουστο για ξυλοδαρμούς παιδιών. Οι ξυλοδαρμοί συνδέονταν με υπόθεση διάρρηξης, που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο στο χρηματοκιβώτιο του ιδρύματος. Τα θύματα του ξυλοδαρμού ήταν παιδιά της Κιβωτού που κατηγορήθηκαν ως υπαίτιοι της διάρρηξης.

Η πρώην εργαζόμενη της δομής, η οποία μιλά υπό το όρο της ανωνυμίας διότι όπως λέει φοβάται να δώσει συνέντευξη επωνύμως, σημειώνει: «Πριν ξεκινήσει η έρευνα της Ασφάλειας, άρχισε μία ενδοϋπηρεσιακή έρευνα από μία επιτροπή της Κιβωτού (αποτελούμενη από στελέχη της οργάνωσης) που ανέλαβε να πάρει καταθέσεις από τους εργαζομένους και από τα παιδιά που είχαν χτυπηθεί. Το διάστημα εκείνο στελέχη του ιδρύματος προσπαθούσαν να πείσουν τους πάντες ότι ένα από τα θύματα αυτοτραυματίστηκε στο τζάκι και ότι οι καταγγελίες είναι προϊόν της φαντασίας του. Μάλιστα, αυτό ειπώθηκε παρουσία υψηλόβαθμου στελέχους του ιδρύματος. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα του ξυλοδαρμού στις εγκαταστάσεις του Βόλου ήταν παρόντες δύο στελέχη της δομής που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Από αυτά που γνωρίζω, στους ξυλοδαρμούς πρωταγωνίστησε στέλεχος της οργάνωσης που ήρθε στο Βόλο επίσκεψη μαζί με άλλα πρόσωπα του ιδρύματος».

Όσον αφορά στην τιμωρία των τριών παιδιών που κατηγορήθηκαν για την κλοπή στο χρηματοκιβώτιο της δομής, προσθέτει: «Τον έναν τον έστειλαν στη Χίο, τον άλλον στον Άνω Βόλο και τον τρίτο τον κράτησαν στο Διμήνι. Το παιδί που το έστειλαν στον Άνω Βόλο το έβαλαν σε ένα παράσπιτο μόνο του, χωρίς καμία επίβλεψη, με την εντολή να του πηγαίνουν φαγητό. Στόχος τους ήταν να περιμένουν να ενηλικιωθεί και να φύγει».

Στο μεταξύ, η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος κάνει φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας του. Στο λογαριασμό μισθοδοσίας του πατέρα Αντωνίου εντοπίστηκαν περίπου 120.000 ευρώ την τελευταία οκταετία, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει ούτε μία ανάληψη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με την Κιβωτό του Κόσμου έγιναν τουλάχιστον 2000 κινήσεις. Επίσης, δεσμεύτηκαν δύο θυρίδες, η μία εκ των οποίων ανήκει στην ηλικιωμένη μητέρα του πατέρα Αντωνίου και η άλλη στο ίδρυμα. Συνολικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κιβωτού έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Η Οικονομική Αστυνομία έχει κάνει εφόδους σε εγκαταστάσεις της Κιβωτού στον Κολωνό, στο Βόλο, στα Ιωάννινα, στη Χίο και στην Καλαμάτα, όπως και στο σπίτι του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του στη Ραφήνα.

Το υλικό από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας σε ακίνητα της Κιβωτού έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε επίσης

Κιβωτός: Καταστροφέα εγγράφων αγόρασαν οι υπεύθυνοι στην Καλαμάτα

Κιβωτός: «Η μητέρα του πατέρα Αντώνιου ζει σε κοτέτσι», λέει γειτόνισσα

Κιβωτός – Νέα καταγγελία: Ήμουν κλειδωμένη τρεις μήνες σε ένα δωμάτιο


Source link

Related posts

Στην Παιδιατρική το 7χρονο παιδί που κινδύνευσε να πνιγεί στις νεροτσουλήθρες – Makeleio.gr

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 17χρονος – Newsbomb – Ειδησεις

Βίντεο ντοκουμέντο: Η διάρρηξη στην επιχείρηση που διατηρούν Κατερίνα Στικούδη και «Θηρίο» – Newsbomb

Αφήστε ένα σχόλιο