OPENNEWS.GR
Αθλητικη επικαιροτητα Μακεδονιας

Τέλος από τον ΠΑΟΚ ο Ζαμπά

Προς την πρόωρη ολοκλήρωσή της οδεύει, όπως όλα δείχνουν, η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Λεό Ζαμπά. 

Οι «ασπρόμαυροι» είναι σε επικοινωνία με τους δικηγόρους τους Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και οι δυο πλευρές να τραβήξουν το δρόμο τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μία συνεργασία που με άλλες προοπτικές ξεκίνησε κι αλλιώς κατέληξε.

Ο 24χρονος Ζαμπά μετακόμισε στην Τούμπα από την Αχμάτ Γκρόζνι τον Ιούλιο του 2018 έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ – μία σπουδαία επένδυση για το μέλλον, τότε. Την πρώτη του σεζόν, μάλιστα, κατακτά το (αήττητο) πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ, έχοντας 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (τις δυο εγχώριες, συν προκριματικά Champions League και ομίλους Europa League), πετυχαίνοντας επτά γκολ και μοιράζοντας 11 ασίστ.  

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, λόγω κυρίως ενός σοβαρού τραυματισμού στο μηνίσκο το Νοέμβριο του 2019, που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα. Πραγματοποίησε μόλις 9 εμφανίσεις, χωρίς γκολ ή ασίστ. 

Την περίοδο 2020/21 δόθηκε δανεικός στη Βάσκο ντα Γκάμα, η οποία όμως δεν τον κράτησε. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη τον Γενάρη του 2022, πραγματοποιώντας συνολικά ακόμα 14 εμφανίσεις, με 2 γκολ και 1 ασίστ. Από τον Απρίλιο και μετά τα ίχνη του… εξαφανίστηκαν, με τον ίδιο να δίνει σημεία ζωής μόνο μέσω των Social Media.  

Το συμβόλαιο του 11 φορές διεθνή με την Κ20 της Βραζιλίας λήγει τον προσεχή Ιούνιο, ωστόσο όλα δείχνουν πως δύσκολα ο γεννημένος στο Σάο Πάουλο πλάγιος επιθετικός θα προσθέσει στις 64 συμμετοχές του (9 γκολ, 12 ασίστ) με τα «ασπρόμαυρα».  

Related posts

Οι ενδεκάδες στο Λαμία – Άρης – Thestival

Μεγάλο “διπλό” της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο “Καραϊσκάκης”, έπιασε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση

Οι ενδεκάδες στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ – Thestival

Αφήστε ένα σχόλιο