Mac and cheese ή αλλιώς μακαρόνια με τυρί που λατρεύουν τα παιδιά αλλά κι εσύ αφού είναι ότι πιο εύκολο τις μέρες που το πρόγραμμα σου είναι γεμάτο.
Συστατικά
- 
1/2 κιλό (ένα πακέτο) ζυμαρικά κατά προτίμηση βίδες 
- 
5 κ.σ. βούτυρο 
- 
2 φλ. γραβιέρα τριμμένη 
- 2 κ.σ. παρμεζάνα
- 
1 ½ lt γάλα 
- 
6 κ.σ. κορν φλάουρ 
- μοσχοκάρυδο
- 
αλάτι 
- 
πιπέρι 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Τα σουρώνεις, τα βουτυρώνεις και τα τοποθετείς σε ένα πυρίμαχο σκεύος
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ετοιμάζεις την μπεσαμέλ
- 
Ρίχνεις το γάλα, το κορν φλάουρ, 2 κ.σ. βούτυρο, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά σε χαμηλή φωτιά 
- Προσθέτεις τη μισή ποσότητα από την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύεις
- Απλώνεις την μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά
- Προσθέτεις τα τυριά και τα βάζεις να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα
Κεντρική photo: iStock
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

