Image default
Συνταγές

Συνταγή για κουραμπιέδες


Μετά τα μελομακάρονα σειρά έχουν οι λαχταριστοί κουραμπιέδες που θα στολίσουν το γιορτινό τραπέζι. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό βούτυρο
  • 1 φλ. γεμάτο άχνη ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 2 φλ. καβουρντισμένα αμύγδαλα
  • 9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κ.σ.μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • γαρίφαλο σε σκόνη

Για την επικάλυψη

  • 4 φλ. άχνη ζάχαρη
  • ανθόνερο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζεις το βούτυρο και το χτυπάς μέχρι να αφρατέψει
  • Προσθέτεις την άχνη και συνεχίζεις για 10-15 λεπτά το χτύπημα
  • Ρίχνεις τους κρόκους των αυγών, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, λίγο γαρύφαλλο σκόμη και την βανίλια και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα
  • Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη
  • Πλάθεις τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό ή σχήμα μισοφέγγαρου
  • Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα φούρνου και τοποθετείς τους κουραμπιέδες
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνεις τους κουραμπιέδες για 25 περίπου λεπτά
  • Τους αφαιρείς με προσοχή και τους τοποθετείς σε μια μεγάλη πιατέλα
  • Περιμένεις να κρυώσουν και τους ραντίζεις με ανθόνερο αρχικά και στη συνέχεια πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη
  • Διατηρούνται για καιρό σε αεροστεγές δοχείο.

Photo: iStock

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα



ΠΗΓΗ

Related posts

Συνταγή για pancakes με μήλο και κανέλα

admin

Συνταγή για γαλοπούλα γεμιστή

admin

Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο

admin

Αφήστε ένα σχόλιο