Image default
Ορθοδοξία

Αλεξανδρούπολη: 40νθημερο μνημόσυνο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρού Ανθίμου


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Την Κυριακή Ε’ των νηστειών 6 Απριλίου 2025, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, πραγματοποιήθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μητροπολίτου από Αλεξανδρουπόλεως πρώην Θεσσαλονίκης κυρού Ανθίμου Ρούσσα.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος ήταν οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής, οι αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι παραδοσιακών συλλόγων της πόλης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του προκατόχου του τονίζοντας το στίγμα που άφησε στην περιοχή κατά την τριακονταετή ποιμαντορία του. Τέλος, μαζί με το μνημόσυνο του κυρού Ανθίμου τελέστηκε το μνημόσυνο των θυμάτων του διωγμού του Θρακικού Ελληνισμού.

06/04/2025. Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Μητροπολίτου κυρού Ανθίμου Ρούσσα.






ΠΗΓΗ

Related posts

15 Απριλίου – Γιορτή σήμερα: Μεγάλη Τρίτη – Των Δέκα Παρθένων

admin

ΣΟΥΗΔΙΑ: Αναταραχή στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Μπορώς: Πρώην Εφημέριος Προσχώρησε σε Παλαιοημερολογίτικη Ομάδα

admin

Ο Λεμεσού Αθανάσιος στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς

admin

Αφήστε ένα σχόλιο