Image default
Ελλάδα

Πότε υποχωρεί το «φινλανδικό» κρύο – Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα – News.gr


Παγετός, βροχές, μεμονομένες καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά αναμένονται αύριο Τετάρτη

Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες να προβλέπονται σε πολλές περιοχές.

Ωστόσο, όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, αναμένεται σταδιακή βελτίωση, καθώς τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν άνοδο της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Το έντονο ψύχος, που θυμίζει… φινλανδικό χειμώνα, θα επιμείνει έως και αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ειδικότερα, αύριο στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το μεσημέρι – απόγευμα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στα πελάγη 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 13 και στα υπόλοιπα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 10 Απριλίου

Μεθαύριο Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα κυρίως στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές του 14 με 16 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και κατά τόπους στο εσωτερικό της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 11 Απριλίου

Στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Νωρίς το πρωί παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πρόγνωση για το Σάββατο 12 Απριλίου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο και την περιοχή Κρήτης-Δωδεκανήσων τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει κατά τόπους στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή 13 Απριλίου

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Από την ερχόμενη εβδομάδα πάντως, τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένεται επιστροφή της άνοιξης και άνοδος της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

«Θα ανέβει αρκετά η θερμοκρασία. Ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος, μπορεί να βγουν κάποια φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα μπορεί να βγουν κάποιες βροχές. Οι βροχές, αν αυτές βγουν, δεν θα προβληματίσουν, δεν περιμένουμε έντονα και γενικευμένα φαινόμενα τη Μεγάλη Εβδομάδα», είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Σχετικά Tags

Καιρός θερμοκρασία





ΠΗΓΗ

Related posts

Ρομά σκορπά τον πανικό έπειτα από καταδίωξη στο κέντρο της Καλαμάτας

admin

Ξέπλεναν σε ακίνητα οι πολεοδόμοι της Ρόδου

admin

«Έχουμε μπει σε τροχιά σταθερής και δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας και των εισοδημάτων» – News.gr

admin

Αφήστε ένα σχόλιο