Image default
Κόσμος

Ιράν: Έμμεσες και όχι άμεσες οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ


Σε συνομιλίες αναμένεται να προχωρήσουν το Σάββατο, 12 Απριλίου, οι ΗΠΑ και το Ιράν, όμως τα επικοινωνιακά… κόλπα καλά φαίνεται να κρατούν ακόμα. Και αυτό γιατί την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει για άμεσες διαπραγματεύσεις, η Τεχεράνη τον διαψεύδει, μιλώντας για «έμμεσες» συζητήσεις.

«Οι διαπραγματεύσεις θα είναι έμμεσες, αλλά αυτό που μετράει είναι οι προθέσεις των συνομιλητών και όχι το σχήμα», δηλώνει χαρακτηριστικά το Ιράν, το πυρηνικό πρόγραμμα του οποίου αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης.

Ο Τραμπ, πάντως, δεν δίστασε να απειλήσει την Τεχεράνη, λέγοντας πως αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν «το Ιράν θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο».

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, προκειμένου να στείλουν σαφές μήνυμα.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στις συνομιλίες θα είναι ο Στιβ Γουίτκοφ, ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ στη Μέση Ανατολή, ο οποίος διαδραματίζει βασικό ρόλο στις συνομιλίες με τη Ρωσία για τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του Ιράν, επικεφαλής θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αράγκτσι.



ΠΗΓΗ

Related posts

Θύμα τηλεφωνικής απάτης μια ηλικιωμένη στη Βέροια – Της ξάφρισαν κοσμήματα και χρυσές λίρες αξίας 7.000 ευρώ

admin

Ξεκίνησαν στο Ριάντ οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για το Ουκρανικό

admin

ΗΠΑ: Ο υπουργός Υγείας θέλει να απαγορευτεί η αγορά ζαχαρούχων αναψυκτικών με τα κουπόνια τροφίμων που λαμβάνουν τα φτωχά νοικοκυριά

admin

Αφήστε ένα σχόλιο