Image default
Οικονομία

Η αναστολή των δασμών του Τραμπ χάρισε άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Κέρδη 3,54% στην Αθήνα


Ισχυρή ανοδική κίνηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να ακολουθεί τη ραγδαία αλλαγή σκηνικού στις διεθνείς αγορές, που προκάλεσε η ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου για άμεση παύση 90 ημερών των δασμών εκτός από την Κίνα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με ισχυρά κέρδη, αλλά αρκετά χαμηλότερα από το εκρηκτικό ξεκίνημα και διαμορφώθηκε στις 1.582,40 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,54%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.653,24 μονάδες (+8,17%). Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 3,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν σήμερα και οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο δείκτης CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού έκλεισε με άνοδο 3,83%, ο δείκτης DAX, το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με +4,53%, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 με +3,04%, ενώ στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB με +4,73%.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Οι δασμοί στην Κίνα ανέρχονται σε 145%

«Απίθανο να πέσουν κάτω από 10% οι δασμοί», λέει σύμβουλος του Λευκού Οίκου

Επικριτική η Μέρκελ για Τραμπ: Μια κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ξεφεύγει από τις συνέπειες των πολιτικών της





ΠΗΓΗ

Related posts

Εξάρχου/AKTOR: Πρώτη φορά βλέπω τέτοια διάθεση ξένων κεφαλαίων να επενδύσουν στην Ελλάδα

admin

ΔΥΠΑ: 412 προσλήψεις πρώην εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέσω ειδικού προγράμματος

admin

Στραγγαλίζουν τους μικρούς με μηνιαίες δηλώσεις ΦΠΑ – Νέος βρόχος για τη μικρή επιχειρηματικότητα μέσω της ΑΑΔΕ του Πιτσιλή

admin

Αφήστε ένα σχόλιο