Image default
Ελλάδα

Οι διάλογοι της σπείρας με τα «μαϊμού» μεταχειρισμένα Ι.Χ. και η απαίτηση για προκαταβολές


Με «μαϊμού» φωτογραφίες από παλιές αγγελίες αυτοκινήτων, ψάρευε τα θύματά της η σπείρα που εξαρθρώθηκε σήμερα στην Κόρινθο και την Αττική και έπαιρνε προκαταβολές για μεταβιβάσεις οχημάτων, που δεν έκανε ποτέ, καθώς δεν τα είχε καν στην κατοχή της. Το παράνομο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά τα 170.000 ευρώ.

Το κύκλωμα, που ειδικευόταν στην εξαπάτηση πολιτών μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών για δήθεν πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, είχε πλούσια δράση επίσης σε κλοπές, πλαστογραφίες και ηλεκτρονική απάτη, με πλοκάμια σε ολόκληρη την επικράτεια.

Μετά από έφοδο στο αρχηγείο της οργάνωσης η αστυνομία συνέλαβε σήμερα 4 μέλη της, ανάμεσά τους και τον αρχηγό, που μάλιστα είχε στο παρελθόν αποδράσει από σωφρονιστικό κατάστημα.

Στους διαλόγους με τα θύματά τους που έχουν συμπεριληφθεί στην προανάκριση, τα μέλη της σπείρας φέρονται να παριστάνουν τους εμπόρους αυτοκινήτων, που μεσολαβούν για μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων οχημάτων και ζητούν προκαταβολή για να προχωρήσουν την διαδικασία.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί:

 



ΠΗΓΗ

Related posts

Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος, Αιγύπτιος με μαχαίρι 47 εκατοστών και ποινικό παρελθόν

admin

Η Ευρώπη δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένες τις ΗΠΑ – Η Ελλάδα πρέπει να διαθέτει πολύ αξιόπιστη αποτρεπτική ισχύ – News.gr

admin

«Λουκέτο» τεσσάρων ημερών για φορολογικές παραβάσεις σε γνωστό club στο Μπουρνάζι

admin

Αφήστε ένα σχόλιο