Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ένα μεγάλο «διπλό» στην έδρα του Άρη, επικρατώντας με το τελικό 84-86 και κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στη Stoiximan GBL.
Ένα αγχωτικό, αλλά και χορταστικότατα ματς παρακολουθήσαμε το απόγευμα του Σαββάτου (12/4) για τα play-outs της Stoiximan GBL, με τον Κολοσσό να παίρνει ένα μεγάλο «διπλό» στο Αλεξάνδρειο με το τελικό 84-86 επί του Άρη και ουσιαστικά να βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξασφάλιση της παραμονής. Ο Άντριου Γκάουντλοκ ήταν φοβερός, ολοκληρώνοντας το ματς με 22 πόντους, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Περάντες – Γκούντγουιν έχοντας από 22 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο δεύτερος είχε μάλιστα άλλα 16 ριμπάουντ!
Το παιχνίδι θα ξεκινήσει με τον Κολοσσό να πατάει πολύ δυνατά στο ματς, αφού στα πρώτα 6′ ήταν μπροστά με 4-10. Με ένα 8-0 σερί ωστόσο ο Άρης ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και πέρασε μπροστά με το 12-10, όμως οι Ροδίτες επανήλθαν και με μπροστάρηδες τους Κολοβέρο – Γκούντγουιν έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με το 19-22.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με εννέα πόντους (24-33), όμως ξανά ο Άρης βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και πήρε ένα ισχνό προβάδισμα του ενός πόντου στο τελευταίο 1:30 λεπτό. Ενδεικτικό της όλης ανταγωνιστικής φύσεως του ματς είναι το γεγονός πως το ημίχρονο έληξε με το 45-όλα.
Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ ο Κολοσσός μπήκε με πιο άγριες διαθέσεις και κατάφερε να πάρει ακόμα και τις πρώτες του διψήφιες αποστάσεις του στο ματς, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με το επιμέρους 15-26 και το συνολικό 60-71. Πλέον, ο Άρης ήξερε ότι πρέπει να κάνει την υπέρβαση και πως είχε δύσκολο έργο για τα τελευταία δέκα λεπτά.
Οι παίκτες του Βετούλα παρατάχθηκαν πολύ πιο αποφασισμένοι στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου μειώνοντας μέχρι και τους πέντε πόντους (70-75), όμως ο Κολοσσός δεν μάσησε και συνέχισε με τον φοβερό Γκάουντλοκ να αναλαμβάνει και να κρατάει σε ασφαλείς αποστάσεις την ομάδα του από τους Θεσσαλονικείς.
Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε θρίλερ, αφού ο Τολιόπουλος μείωσε στο 81-83, με τον Κολοβέρο έπειτα να κάνει το 81-85 με δύο βολές. Ο Γούντμπερι κράτησε εν ζωή τον Άρη μειώνοντας με μεγάλο τρίποντο στο 84-85, ο Περάντες έκανε το 84-86 και ξανά ο Γούντμπερι, στο σουτ του ματς, πήγε να δώσει στη λήξη το ροζ φύλλο στην ομάδα του, όμως η μπάλα μπήκε και βγήκε, με τον Κολοσσό να βγαίνει αλώβητος από το θρίλερ της Θεσσαλονίκεις.
Τα δεκάλεπτα: 19-22, 45-45, 60-71, 84-86.