Μεγάλη Εβδομάδα και το σπίτι θα μοσχομυρίσει χάρη στα παραδοσιακά κουλουράκια που θα φτιάξεις πανεύκολα.
Συστατικά
- 500γρ. βούτυρο
 - 5ο0γρ. ζάχαρη
 - 6 αυγά
 - 1 κ.γ. σόδα
 - 1 φλ. γάλα εβαπορέ
 - 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
 - ξύσμα από 3 μέτρια πορτοκάλια
 - ξύσμα από 1 λεμόνι
 - 3 βανίλιες
 - 1 κ.γ. αμμωνία
 - 2 κ.γ. μαχλέπι
 - ½ κ. γ. μαστίχα
 - 1800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1 κρόκο
 - 2 κ.σ. νερό
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
 - Χτυπάς με το σύρμα τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο
 - Προσθέτεις τα αυγά στο μίξερ και συνεχίζεις το χτύπημα
 - Ρίχνεις σε ένα ποτήρι το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα και ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η σόδα
 - Σε ένα μπολ ανακατεύεις το γάλα με την αμμωνία
 - Τα προσθέτεις όλα στο μίξερ και συνεχίζεις το χτύπημα
 - Ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύεις με μια σπάτουλα
 - Αλευρώνεις τον πάγκο
 - Απλώνεις το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα
 - Ζυμώνεις το μείγμα με τα δάχτυλα και το χωρίζεις σε μικρές μπάλες
 - Το πλάθεις με τα χέρια σου σχηματίζοντας μπαστουνάκια και στη συνέχεια σχηματίζεις πλεξούδες
 - Βάζεις τη λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετείς τα κουλούρια αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους
 - Ανακατεύεις τον κρόκο του αυγού με το νερό και αλείφεις κάθε κουλουράκι με ένα πινέλο
 - Τα ψήνεις στους 175 βαθμούς για μισή περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
 
Κεντρική photo: iStock
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

