Image default
Διάφορα

Το τρόφιμο που αντιμετωπίζει τη φλεγμονή και τον πόνο της αρθρίτιδας


Ο ρόλος της διατροφής στη διαχείριση της αρθρίτιδας είναι κομβικός, καθώς επιλέγοντας τις κατάλληλες τροφές, οι πάσχοντες μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον πόνο και τη φλεγμονή.

Για παράδειγμα, η μεσογειακή διατροφή, έχει αντιφλεγμονώδη επίδραση γι’ αυτό είναι σημαντικό οι πάσχοντες από τη νόσο να καταναλώνουν λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ψάρια και ξηρούς καρπούς.

Ένα συγκεκριμένο λαχανικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα.

Το ταπεινό κρεμμύδι που θα βρείτε παντού, είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή -μια ομάδα αντιοξειδωτικών-, έχει ελάχιστες θερμίδες και σχεδόν καθόλου λιπαρά.

Ένα από τα φλαβονοειδή στα κρεμμύδια, η κερκετίνη (φλαβονόλη που βρίσκεται σε πολλά φρούτα, λαχανικά, φύλλα και σπόρους), έχει αποδειχθεί σε μελέτες σε ζώα ότι αναστέλλει τη φλεγμονή στην οστεοαρθρίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι τα κρεμμύδια συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, μειώνοντας την κακή χοληστερόλη, και συμβάλλουν στην πρόληψη της εξέλιξης του καρκίνου.

Τα κρεμμύδια περιέχουν επίσης μια ένωση που έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι προλαμβάνει την καταστροφή των οστών και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Cornell, διαπίστωσε ότι οι ποσότητες των φυτοχημικών που βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών είναι υψηλότερες στα φρέσκα κρεμμυδάκια και στα κόκκινα κρεμμύδια, αλλά χαμηλότερες στα λευκά και γλυκά κρεμμύδια.

Τόσο το σκόρδο όσο και τα κρεμμύδια περιέχουν ένα συστατικό, το οποίο είναι γνωστό ότι επιβραδύνει τη φθορά του χόνδρου.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης να προσθέσετε στη διατροφή σας λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, καθώς είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η διατροφολόγος στην Cleveland Clinic, Andrea Dunn, δήλωσε: «Η έρευνα συνεχίζεται, αλλά οι επιστήμονες έχουν ήδη διαπιστώσει ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και τον πόνο που σχετίζονται με την αρθρίτιδα».

Συνιστά τη χρήση κρεμμυδιών για την παρασκευή σάλτσας -καθώς ο συνδυασμός με ντομάτες και άλλα λαχανικά είναι ένας νόστιμος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης C, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.

Το τζίντζερ και ο κουρκουμάς είναι επίσης γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους και η προσθήκη τους σε τρόφιμα ή σε ροφήματα θα μπορούσε να αποφέρει κάποια οφέλη για την υγεία.

Πηγή: Surrey





ΠΗΓΗ

Related posts

Αναντικατάστατη η Κίνα για τους Αμερικανούς αγρότες, βαθύ το ρήγμα λόγω δασμών

admin

Πού κάνουν καλό τα κάσιους – Μέχρι πόσα να τρώτε

admin

Φαρμακονήσι: Ένας νεκρός και δύο ανήλικοι σε κρίσιμη κατάσταση σε ναυάγιο με μετανάστες

admin

Αφήστε ένα σχόλιο