Image default
Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Στη δημοσιότητα τα πρώτα στιγμιότυπα με το ανοιχτό φέρετρο


Φωτογραφίες αλλά και βίντεο του Πάπα Φραγκίσκου σε ανοιχτό φέρετρο, έδωσε στη δημοσιότητα το Βατικανό.

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία του Ποντίφικα θα τελεστεί το Σάββατο (26/4) στις 10 π.μ.

Τα στιγμιότυπα από τη σορό του εκλιπόντα Πάπα Φραγκίσκου, είναι μέσα από το παρεκκλήσι της εκκλησίας Σάντα Μαρία Ματζόρε της Ρώμης. Ο Αργεντίνος Ποντίφικας πέθανε σε ηλικία 88 ετών τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστό το Βατικανό, ο επονομαζόμενος και ως «Πάπας των φτωχών» είχε εκδηλώσει την επιθυμία να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο διάκοσμο» αλλά με την επιγραφή του παπικού του ονόματος στα λατινικά: Franciscus.

Τι αναφέρεται στη διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου από το 2022

Σύμφωνα με την Αγία Έδρα, στη διαθήκη την οποία υπέγραψε το 2022 ο Πάπας Φραγκίσκος, αναφέρονται τα εξής:

«Ζητώ να αναπαυθεί το θνητό μου λείψανο, αναμένοντας την ημέρα της Ανάστασης στην Παπική Βασιλική της Μεγάλης Αγίας Μαρίας. Εύχομαι το τελευταίο μου επίγειο ταξίδι να τελειώσει σε αυτό το πανάρχαιο προσκύνημα, όπου πήγαινα για προσευχή στην αρχή και στο τέλος κάθε Αποστολικού Ταξιδιού με εμπιστοσύνη στην Αειπάρθενο Μητέρα και να Την ευχαριστήσω για την πειθήνια και μητρική της φροντίδα. Ο τάφος θα είναι χωμάτινος, απλός, χωρίς ιδιαίτερη διακόσμηση και με μόνη επιγραφή: Franciscus. Τα έξοδα για την προετοιμασία της ταφής μου θα καλυφθούν από ευεργέτη, όπως έχω κανονίσει. Είθε ο Κύριος να δώσει μια άξια ανταμοιβή σε όσους με αγάπησαν και προσεύχονται για μένα. Τα βάσανα που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο μέρος της ζωής μου τα πρόσφερα στον Κύριο για την παγκόσμια ειρήνη και την αδελφοσύνη μεταξύ των λαών».





ΠΗΓΗ

Related posts

Αναβλήθηκε η πρώτη δίκη του Ιμάμογλου μετά τη σύλληψή του

admin

Τα 5 must για έναν ευτυχισμένο γάμο – Makeleio.gr

admin

Ουκρανία: Κατάρριψη 40 drones και 13 ρωσικών πυραύλων στη διάρκεια της νύχτας

admin

Αφήστε ένα σχόλιο