Αρνητικοί ήταν οι παίκτες του ΝΒΑ που ρωτήθηκαν για την σκέψη του κομισαρίου Άνταμ Σίλβερ για μείωση από 12 σε 10 τα λεπτά ανά περίοδο
Στο ΝΒΑ ο κομισάριος της λίγκας Άνταμ Σίλβερ αναζητά διαρκώς τρόπους για να βελτιώσει το προϊόν και το ενδιαφέρον που υπάρχει από τον κόσμο. Σ’ αυτή τη λογική μελετά αρκετά νέα πράγματα που μπορεί να πέσουν στο τραπέζι για συζήτηση με απότερο σκόπο την διατήρηση του ενδιαφέροντος του κόσμου. Παράλληλα, το άνοιγμα στην Ευρώπη είναι μια ακόμη λογική που εξετάζεται.
Ωστόσο, πρόσφατα, σε συνέντευξη που είχε δώσει, ο Άνταμ Σίλβερ είχε παρουσιάσει ως ιδέα τη μείωση του χρόνου των περιόδων του NBA από 12 σε 10 λεπτά, φέρνοντας πιο κοντά τη λογική του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Παρόλα αυτά, φαίνεται πως οι παίκτες από τη μεριά τους είναι κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική.
Μάλιστα, το Athletic έκανε γκάλοπ μεταξύ 153 παικτών, όπου το 80% των παικτών εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους με την πρόταση να μειωθεί η διάρκεια των αγώνων. Κάποιοι εξ αυτών ήταν ιδιαίτερα αιχμηροί στα σχόλια τους.
)
Όταν η μπάλα «έκαιγε» για τους Νιου Γιορκ Νικς, ο Τζέιλεν Μπράνσον ήταν πάντα εκεί, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από το NBA και ο σταρ του Μεγάλου Μήλου αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος clutch παίκτης της σεζόν.
«Είναι ό,τι πιο ηλίθιο έχω ακούσει. Όποιος δεν ξεκινάει βασικός, την πάτησε» έλεγε ο ένας, «Είναι μία από τις χειρότερες ιδέες που έχουν ειπωθεί ποτέ» επισήμαινε ο άλλος. «Ήδη παίζω μόλις πέντε λεπτά, χρειαζόμαστε αύξηση και όχι μείωση του χρόνου» σχολίασε κάποιος άλλος.
Με τόσες πολλές αντιδράσεις η ιδέα αυτή του Άνταμ Σίλβερ μάλλον θα… ξεχαστεί σύντομα.