Image default
Οικονομία

Λαγκάρντ: Η υψηλή αβεβαιότητα δεν επιτρέπει σαφή μηνύματα για τα επιτόκια



Η υψηλή αβεβαιότητα καθιστά αδύνατο να δοθούν σαφή μηνύματα για τα επιτόκια, όπως τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της εαρινής συνεδρίασης του ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι η μείωση του πληθωρισμού «πάει καλά».

Η ίδια τόνισε: «Οι περισσότερες μετρήσεις του υποκείμενου πληθωρισμού υποδηλώνουν σταθεροποίηση γύρω από τον μεσοπρόθεσμο στόχο μας» και πρόσθεσε για το μέλλον πως ο πληθωρισμός αναμένεται να κυμανθεί γύρω από τον στόχο για 2%.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «με τέτοια αβεβαιότητα στο μέγεθος και την κατανομή των κραδασμών, δεν μπορούμε να δεσμευτούμε σε συγκεκριμένη πορεία επιτοκίων».

«Οι καθοδικοί κίνδυνοι για την οικονομική ανάπτυξη έχουν αυξηθεί», δήλωσε η Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας τη «μεγάλη κλιμάκωση των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων».

«Η οικονομία της ευρωζώνης έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα έναντι των παγκόσμιων σοκ», κατέληξε.





ΠΗΓΗ

Related posts

Πάσχα υπό την απειλή «πράσινου» μπλακ άουτ

admin

Δώρο Πάσχα 2025: Μέχρι πότε μπαίνουν τα χρήματα – Πώς το υπολογίζετε

admin

Επιχειρηματική αποστολή στην Κύπρο για περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας

admin

Αφήστε ένα σχόλιο