Image default
Ελλάδα

Υποτιμούνται χιλιάδες οικόπεδα σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων – News.gr


«”Ξαφνικός θάνατος” για τις περιουσίες χιλιάδων ιδιοκτητών οικοπέδων έως 2 στρεμμάτων»

Επίκαιρη ερώτηση για «την υποτίμηση χιλιάδων οικοπέδων μικρότερων των 2 στρεμμάτων σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων» κατέθεσε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, «Ο “ξαφνικός θάνατος” για τις περιουσίες χιλιάδων ιδιοκτητών οικοπέδων έως 2 στρεμμάτων, τα οποία βρίσκονται εντός οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων, όπως τον σχεδίασε η Κυβέρνηση της ΝΔ, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος».

Τονίζει, δε, ότι «ο υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση υπουργός, οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με την απαξίωση των περιουσιών των ιδιοκτητών οικοπέδων, τα οποία εν μία νυκτί έχασαν την οικοδομησιμότητά τους ως απόρροια του συγκεκριμένου ΠΔ, καθώς και αν σκοπεύει έστω και τώρα να προχωρήσει σε ουσιαστικό και ολοκληρωμένο διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο οριοθέτησης των οικισμών, ρεαλιστικό, επιστημονικά τεκμηριωμένο και αυτοδιοικητικά συμμετοχικό».

Σχετικά Tags

Χάρης Μαμουλάκης οικόπεδα ΣΥΡΙΖΑ





ΠΗΓΗ

Related posts

Παραστατίδης: «Το άσυλο προστατεύει ιδέες, όχι ρόπαλα»

admin

Συνελήφθη ύποπτος στην Ρωσία για το θάνατο υψηλόβαθμου αξιωματικού σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στη Μόσχα

admin

Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια – Zougla

admin

Αφήστε ένα σχόλιο