Image default
Ελλάδα

Έκλεισαν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών


Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές χωρίς να λείψουν και φέτος οι καταγγελίες για παρατυπίες στη διαδικασία σε ορισμένα τμήματα ή σχολές.

Οι κάλπες στα ΑΕΙ της επικράτειας έκλεισαν λίγο μετά τις 7μ.μ. και οι φοιτητικές παρατάξεις, για μία ακόμη χρονιά, αναμένεται να εκδώσουν ξεχωριστά αποτελέσματα.

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κυριαζής Σωτηρίου, δήλωσε: «Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελεί διαχρονικά τη μόνη προοδευτική δύναμη μέσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια που, με σοβαρότητα, αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών, προτείνοντας λύσεις. Καλούμε λοιπόν τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να στηρίξουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και να αφήσουν στο «διαβάστηκε» όσους με τη στάση του δυσφημίζουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο και ταλαιπωρούν χιλιάδες φοιτητές, προσκολλημένοι σε μικροκομματικές αγκυλώσεις. Σήμερα θα μιλήσει η πλειοψηφία των φοιτητών και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι για 38η συνεχόμενη φορά πρώτη δύναμη».

Εκ μέρους της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, ωστόσο αναφέρονται καταγγελίες για προσπάθεια εκ μέρους της Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα και να υπονομευθεί η εκλογική διαδικασία.

Αναλυτικότερα, καταγγέλλεται ότι στελέχη της ΟΝΝΕΔ απέκλειαν την κατάθεση ψηφοδελτίου της Πανσπουδαστικής, μεταξύ άλλων στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΚΠΑ, στη ΣΔΟ ΔΙΠΑΕ Σερρών, στην Κοινωνική Θεολογία και τη Θεολογία του ΕΚΠΑ. Επιπλέον, καταγγέλλεται ότι στο Σύλλογο Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Χίο, στέλεχος της ΔΑΠ ψήφισε για άλλον φοιτητή χρησιμοποιώντας το πάσο του, ενώ στο Σύλλογο Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, νωρίς το πρωί, «ψηφοφόρος» της ΔΑΠ προσπάθησε να ψηφίσει χωρίς κανένα έγκυρο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας.



ΠΗΓΗ

Related posts

Καρέ-καρέ η διάρρηξη τσιπουράδικου στον Βόλο – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

admin

Είκοσι αγάλματα και γλυπτά που κοσμούν τους δρόμους της Αθήνας

admin

Ριζική αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες – Για δεκαπενθήμερο αστάθειας κάνει λόγο ο Ζιακόπουλος

admin

Αφήστε ένα σχόλιο