Image default
Συνταγές

Συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές με κινόα


Εσύ ετοιμάζεις τις μελιτζάνες και το σπίτι μυρίζει… καλοκαίρι. 

Συστατικά

  • 2/3 του φλιτζανιού κουσκούς
  • 1/3 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
  • 1/3 του φλιτζανιού νερό
  • 2 μεγάλες καθαρισμένες, πολύ καλά καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι, καλά καθαρισμένο
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κουτ. της σούπας μέντα
  • 60 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το κουσκούς, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, καθαρίζεις τις μελιτζάνες και τις “αδειάζεις”. Κόβεις το εσωτερικό και το μοιράζεις σε κυβάκια.
  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
  • Προσθέτεις το εσωτερικό της μελιτζάνας και σοτάρεις για ακόμα 5 λεπτά.
  • Προσθέτεις το κουσκούς, τις ντομάτες, το δυόσμο, τη μέντα, το αλάτι και το πιπέρι και βράζεις μέχρι να ετοιμαστεί.
  • Μοιράζεις το κουσκούς στο εσωτερικό της μελιτζάνας.
  • Ρίχνεις τη φέτα και ραντίζεις με ελαιόλαδο.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Photo: iStock

Ετικέτες ΚΟΥΣΚΟΥΣ,ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.



ΠΗΓΗ

Related posts

Συνταγή για λαζάνια με σπανάκι, κοτόπουλο και μανιτάρια

admin

Συνταγή για κολοκύθια γεμιστά με τυριά

admin

Συνταγή για ριζότο με σπαράγγια

admin

Αφήστε ένα σχόλιο