Image default
Αστυνομικό Δελτίο

ΕΛ.ΑΣ.: Πώς θα προστατευτείτε από την κλοπή τσάντας – Χρήσιμες συμβουλές


Η κλοπή προσωπικών αντικειμένων αποτελεί συχνό φαινόμενο σε δημόσιους χώρους, προκαλώντας καθημερινά ανησυχία και ανασφάλεια σε χιλιάδες πολίτες γι΄αυτό και η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να δώσει στους πολίτες πρακτικές συμβουλές.

Η αρπαγή τσάντας δεν συνεπάγεται μόνο με την απώλεια χρημάτων ή συσκευών, αλλά και με την απώλεια σημαντικών εγγράφων, κλειδιών και προσωπικών αντικειμένων που είναι δύσκολο να αντικατασταθούν. Η κλοπή ίσως να μην μπορεί πάντα να αποφευχθεί, ωστόσο υπάρχουν κάποιες πρακτικές που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο.

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες απλές αλλά ουσιαστικές συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη και την προστασία των πολιτών:

  • Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
  • Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη.
  • Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και µπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.
  • Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.
  • Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.
  • Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
  • Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
  • Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας.
  • Όταν περπατάτε φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδροµίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
  • Κρατάτε γερά την τσάντα σας και πηγαίνετε στην μέσα πλευρά του πεζοδρομίου, έχοντας την προς την πλευρά των κτιρίων και όχι του δρόμου.
  • Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.
  • Αν κάποιος οδηγός οχήματος (αυτοκινήτου ή δικύκλου) σας πλησιάσει για να ζητήσει πληροφορία, αποφύγετε να πλησιάσετε το όχημα του.
  • Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε µόνοι.
  • Πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις.
  • Εάν πέσετε θύμα “τσαντάκηδων” ή “πορτοφολάδων’” ή είσθε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη.
  • Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.
  • Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.





ΠΗΓΗ

Related posts

Χρυσοχοΐδης: «Για πρώτη φορά εξιχνιάζονται πλήρως οι δολοφονίες της μαφίας – 48 εγκληματικές οργανώσεις εξαρθρώθηκαν σε 5 μήνες»

admin

Μητροκτονία στη Λάρισα: «Δεν τον ήθελε τον 21χρονο ο πατέρας του» (video)

admin

Κερατσίνι: Ερωτήματα και ασάφειες γύρω από τον θάνατο του 43χρονου – Τι εξετάζουν οι αρχές

admin

Αφήστε ένα σχόλιο