Image default
Διάφορα

Κυκλοφοριακό: Τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα στους δρόμους της Αττικής


Σήμερα στην Αττική κυκλοφορούν περίπου 3.000.000 αυτοκίνητα, με το κυκλοφοριακό να αποτελεί κυρίαρχο καθημερινό πρόβλημα. Πλέον το κόστος μετακίνησης έγινε πολύ μεγάλο, ενώ το άγχος, τα νεύρα, η αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων λόγω σημαντικών καθυστερήσεων στους δρόμους και η κούραση είναι καθημερινό φαινόμενο.

Το πρόβλημα δημιουργείται λόγω της μεγάλης αύξησης του μόνιμου πληθυσμού και των επισκεπτών στο λεκανοπέδιο, οι ανεπαρκείς συγκοινωνίες, η μεγάλη αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων και η έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης. Φυσικά ευθύνεται με μέγιστο βαθμό η εσφαλμένη χωροταξική κατανομή των εμπορικών καταστημάτων, που επιβαρύνουν και επιβραδύνουν την κίνηση των οχημάτων, ο άναρχος εφοδιασμός των καταστημάτων σε ώρες σε κυκλοφοριακής αιχμής, τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω βλαβών ή μικροσυγκρούσεων και η καταχρηστική χρήση του αυτοκινήτου ακόμη και για μικρές αποστάσεις.

Το κυκλοφοριακό, ως σύνθετο πρόβλημα, δεν επιδέχεται απλές λύσεις, αλλά απαιτεί πολυεπίπεδες δράσεις. Είναι βέβαιο ότι η κεντρική διοίκηση είναι σε θέση να προωθήσει έργα και λοιπές παρεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν αδρανείς. Δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες της πολιτείας αλλά πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να βρεθούν λύσεις.

Πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση και οι πολίτες, πρέπει όλοι μαζί να δράσουν για να βελτιωθεί η κατάσταση. Θα πρέπει να υπάρξει περιορισμός της χρήσης του αυτοκινήτου, συνεπιβατισμός, απελευθέρωση όλων των κεντρικών αρτηριών από την παράνομη στάθμευση, δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης με τη δημιουργία υπογείων χώρων στάθμευσης, αξιοποίηση της μικροκινητικότητας και ενός δικτύου από και προς τους σταθμούς των μετρό.

Για το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ι.Χ.Ε. Αυτοκινήτων. Θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ, Ακαδημίας 50 και Ασκληπιού) την ερχόμενη Κυριακή (11.00 π.μ.) με ελεύθερη είσοδο.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικών Αυτοκινήτων είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο και συστάθηκε με την υπ’αριθ. 777/99 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με έδρα την Αθήνα και μέλη του είναι ιδιοκτήτες Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων. Μεταξύ των σκοπών του Συλλόγου είναι και η ανάληψη οργανωμένης δράσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων και για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.



ΠΗΓΗ

Related posts

Δακοκτονία μέσω δορυφόρου σχεδιάζουν να υλοποιήσουν οι Ισπανοί

admin

Παρουσίαση ειδικού εξοπλισμού σποράς Kuhn την Πέμπτη 22 Μαΐου στην Λάρισα

admin

Καλλιέργεια βάθους ως 5εκ. μόλις σε 450 σαλ πετυχαίνει η φρέζα Sicma RK 520 Bio

admin

Αφήστε ένα σχόλιο