Μία θαλασσινή και δροσερή παραλλαγή του αγαπημένου σου φαγητού
Συστατικά
- 2 αυγά
- 2 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
- 3 κουτ. της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
- 10 κουτ. της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 3 συσκευασίες τόνου
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- φρέσκο πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αβγά με το χυμό λεμονιού.
- Μόλις προκύψει ένα μείγμα, προσθέτεις τη φρυγανιά και το τυρί παρμεζάνα. Σταδιακά, ανακατεύοντας παράλληλα, προσθέτεις τον τόνο από τη συσκευασία, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Ένα πιρούνι θα σε βοηθήσει.
- Φοράς τα γάντια και αρχίζεις να πλάθεις στρογγυλές πολύ λεπτές μπάλες, όπως το μπιφτέκι.
- Πιπερώνεις ελαφρά.
- Σε ένα τηγάνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτεις σταδιακά τα μπιφτέκια τόνου, μέχρι να ψηθούν. 6 λεπτά από κάθε πλευρά αρκούν.
- Τοποθετείς σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι.
Photo: iStock
Tip
Μη ξεχάσεις το λεμόνι, για περισσότερη γεύση
Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.