Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε δύο νέες επίκαιρες ερωτήσεις στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος, «η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέρχεται δυναμικά στο θέμα της αστυνομικής βίας, καταθέτοντας δύο νέες Επίκαιρες Ερωτήσεις στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τα Εξάρχεια και την απάνθρωπη έξωση οικογένειας με παιδί με αναπηρία στα Θυμαράκια.
Δεν το αφήνει να ξεχαστεί. Έχει ήδη καταθέσει 13 Ερωτήσεις για αστυνομική βία στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και 16 συνολικά προς τα Υπουργεία και τον Πρωθυπουργό. Γιατί η αλήθεια πρέπει να βγει στο φως και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.
Η πρώτη Ερώτηση αφορά την απρόκλητη βία της ΕΛ.ΑΣ. σε καταστήματα στα Εξάρχεια, που οδήγησε σε τραυματισμό εργαζόμενης με απώλεια ακοής. Η δεύτερη αφορά την έξωση οικογένειας, με τη βίαιη απομάκρυνση παιδιού με αναπηρία, από το σπίτι του.
Η Ζωή ζητά να μάθει:
Ποιος δίνει εντολή για τέτοια βία;
Υπάρχουν οδηγίες για εξευτελισμό και αναλγησία; Θα συνεχίσει να καλύπτεται η αυθαιρεσία;».