Το δικαστήριο της Αργεντινής που εξετάζει τις συνθήκες θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα ανέβαλε για την Πέμπτη (29/5) την απόφαση σχετικά με τη συνέχιση ή την πιθανή ακύρωση της δίκης, μετά την ανατροπή που προέκυψε την Τρίτη (27/5), όταν μία δικαστής, η Χουλιέτα Μακίνταχ, (από τους τρεις που εξετάζουν την υπόθεση) αποσύρθηκε επειδή συμμετείχε, εν αγνοία όλων, στην προετοιμασία ενός ντοκιμαντέρ.
Λόγω των ζητημάτων που σχετίζονται με την απομάκρυνση της Χουλιέτα Μακίνταχ «…συγκαλούμε ακρόαση μεθαύριο (σ.σ. Πέμπτη29/5), προκειμένου να παρουσιάσουμε το σκεπτικό της απόφασης», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαξιμιλιάνο Σαβαρίνο, αφού άκουσε τα επιχειρήματα των πλευρών.
Οι περισσότεροι ζητούν να ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή και να ακυρωθεί η ακροαματική διαδικασία που άρχισε πριν από δυόμισι μήνες στο Σαν Ισιντρό, στα βόρεια του Μπουένος Άιρες.