Image default
Κόσμος

Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ – Πούτιν για Ουκρανία και Ιράν


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι μίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για τις πρόσφατες επιθέσεις της Ουκρανίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και για τις εξελίξεις όσον αφορά το Ιράν.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών κράτησε μία ώρα και 15 λεπτά.

«Ήταν μια καλή συζήτηση, όχι όμως μια συζήτηση που θα οδηγήσει σε άμεση ειρήνη» ανέφερε ο Τραμπ στην ανάρτησή του στο Truth Social.

«Μόλις τελείωσα την τηλεφωνική μου συνομιλία με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Η κλήση διήρκεσε περίπου μία ώρα και 15 λεπτά. Συζητήσαμε την επίθεση στα ελλιμενισμένα αεροπλάνα της Ρωσίας από την Ουκρανία, καθώς και διάφορες άλλες επιθέσεις που πραγματοποιούνται και από τις δύο πλευρές. Ήταν μια καλή συζήτηση, αλλά όχι μια συζήτηση που θα οδηγήσει σε άμεση ειρήνη. Ο Πρόεδρος Πούτιν είπε, και πολύ έντονα, ότι θα πρέπει να απαντήσει στην πρόσφατη επίθεση στα αεροδρόμια. Συζητήσαμε επίσης για το Ιράν και το γεγονός ότι ο χρόνος τελειώνει για την απόφαση του Ιράν σχετικά με τα πυρηνικά όπλα, η οποία πρέπει να ληφθεί γρήγορα! Δήλωσα στον Πρόεδρο Πούτιν ότι το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα και, σε αυτό, πιστεύω ότι συμφωνήσαμε. Ο Πρόεδρος Πούτιν πρότεινε να συμμετάσχει στις συζητήσεις με το Ιράν και ότι θα μπορούσε, ίσως, να βοηθήσει στην ταχεία ολοκλήρωση αυτού του ζητήματος. Κατά τη γνώμη μου, το Ιράν έχει καθυστερήσει την απόφασή του σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα και θα χρειαστούμε μια οριστική απάντηση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!», έγραψε στο Truth Social ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, ο Πούτιν του είπε ότι η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι ο Πούτιν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες που γίνονται αυτήν την περίοδο για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. «Δήλωσα στον πρόεδρο Πούτιν ότι το Ιράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και, σε αυτό, πιστεύω ότι συμφωνήσαμε».

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε αυτήν την επικοινωνία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.





ΠΗΓΗ

Related posts

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πάρκο στη Φιλαδέλφεια – Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες

admin

Ιταλία: Πυρκαγιά ξέσπασε στο Πανεπιστήμιο του Βιτέρμπο

admin

Πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου της ΕΛΔΥΚ θα δρομολογήσει η Κύπρος – Makeleio.gr

admin

Αφήστε ένα σχόλιο