Image default
Κόσμος

«Τέλος τα social media για τα παιδιά κάτω των 15 ετών – Τα αποχαυνώνουν και τους τρελαίνουν το μυαλό» – Makeleio.gr


Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, γνωστοποίησε σήμερα (10/06) ότι θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση των social media για τα παιδιά κάτω των δεκαπέντε ετών στην χώρα, ζητώντας εντός «λίγων μηνών», να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Πρέπει να απαγορεύσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά κάτω των 15 ετών», δήλωσε ο ίδιος στο France 2 σήμερα, με αφορμή την δολοφονία μιας εκπαιδευτικής βοηθού από ένα 14χρονο μαθητή έξω από ένα γυμνάσιο στην Γαλλία.

«Θα δώσω μερικούς μήνες για να ξεκινήσει η ευρωπαϊκή κινητοποίηση. Διαφορετικά (…) θα αρχίσουμε να το κάνουμε στη Γαλλία.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε, να αποχαυνώνουν τα παιδιά μας. Τους κάνουν κακό στο μυαλό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στο France 2, ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε επίσης ότι δεν θα είναι εφικτό πλέον να αγοράζει ένας δεκαπεντάχρονος μαχαίρια στο διαδίκτυο.

«Θα σκληρύνουμε τους κανόνες. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβάλουμε μαζικές οικονομικές κυρώσεις και απαγορεύσεις. Δεν θα μπορούμε πλέον να πουλάμε αυτά τα μαχαίρια», κατέληξε ο Εμανουέλ Μακρόν.



ΠΗΓΗ

Related posts

Αφέθηκε ελεύθερος ο πατέρας του βρέφους – Makeleio.gr

admin

ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Σαν σήμερα έπεσε νεκρός σε εμπλοκή με τουρκικό F-16 ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

admin

Επίθεση Μπάνον στον Ίλον Μασκ: «Είναι παράνομος αλλοδαπός και θα πρέπει να απελαθεί αμέσως από τη χώρα»

admin

Αφήστε ένα σχόλιο