Image default
Πολιτική

Έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου


Έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ του Παύλου Μαρινάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου σημειώθηκαν στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Ενίσχυση της δημοσιότητας και της διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας πήρε τον λόγο και επιτέθηκε κατά του υπουργού Παύλου Μαρινάκη κατηγορώντας τον για λογική «Γκέμπελς».

Επιπλέον, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ήθελε να έρθουν οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ κλπ συνδικαλιστικοί φορείς) καθώς η σημερινή συνεδρίαση συνέπεσε με την 24ωρη απεργία και ότι αρνήθηκε την συμμετοχή της Human Right Watch.

«Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι αδιαπέραστη η προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος. Έχετε αντίληψη της άποψης που έχουν οι πολίτες για την δυσκολία στην πρόσβαση της πληροφορίας;» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και στην συνέχεια μίλησε για τους εκπροσώπους δημοσιογραφικών ενώσεων της περιφέρειας και της Αθήνας αλλά και τους προέδρους του περιφερειακού τύπου ότι εμφανίστηκαν στο κοινοβούλιο για να κάνουν δημόσιες σχέσεις με την κυβέρνηση. «Είστε ευχαριστημένοι για την κατάσταση στην χώρα μας; Η έκθεση του human rights watch είναι χαρακτηριστική για την Ελλάδα. Υπάρχουν ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου. Όσο και αν προσπαθείτε να διαπλέκεστε και να διαπραγματεύεστε. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις και δεν στηρίζουμε τον ελεγχόμενο τύπο και ούτε μια κυβέρνηση που θέλει να είναι το μακρύ χέρι του κράτους» είπε.

Ο Παύλος Μαρινάκης αντέδρασε έντονα, απαντώντας στην κα Κωνσταντοπούλου ότι είπε ψέματα στις αιτιάσεις της για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

«Ξέρετε πόσες χώρες έχουν παραπάνω παρατηρήσεις στην ΕΕ; 18 χώρες. Άρα η εικόνα του μαύρου που εκπροσωπείτε δεν συνάδει με την πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης απευθυνόμενος στην κα Κωνσταντοπούλου για να προσθέσει: «Για γκεμπελίσκους ψάξτε αλλού, κοιτάξτε στον καθρέφτη σας».

Δείτε το βίντεο:

 



ΠΗΓΗ

Related posts

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ προσφέρει διέξοδο και προοπτική για μια πραγματικά ανθρώπινη κοινωνία

admin

Επίσκεψη Κεφαλογιάννη στον ΣΠΑΥ – Zougla

admin

Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Ζελένσκι

admin

Αφήστε ένα σχόλιο