Image default
Συνταγές

Συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι με πατάτες


Το κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες είναι ένα από τα πιο απολαυστικά, Ελληνικά, παραδοσιακά πιάτα και σήμερα θα το φτιάξεις εύκολα και με τα πιο αγνά υλικά. 

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 5 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 γρ λευκό κρασί
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις καλά το μοσχαράκι και το αφήνεις στο σουρωτήρι
  • Ρίχνεις στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρεις το μοσχάρι γυρίζοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα
  • Το βγάζεις από την κατσαρόλα και σοτάρεις στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και  το καρότο  στην κατσαρόλα
  • Βάζεις και πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα και το σβήνεις με το λευκό κρασί
  • Προσθέτεις τις ντομάτες, τον πελτέ, την κανέλα, το νερό και αλάτι
  • Ανακατεύεις και σκεπάζεις την κατσαρόλα
  • Μετά από 1 ώρα προσθέτεις τις πατάτες και το αφήνεις να βράσει για 1/2 ακόμη ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι
  • Ενδιάμεσα ελέγχεις αν χρειάζεται νερό ή περισσότερη σάλτσα και 5-10 λεπτά πριν το αφαιρέσεις από τη φωτιά προσθέτεις πιπέρι και πάπρικα.

Κεντρική photo: iStock

Ετικέτες ΜΟΣΧΑΡΙ,ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.



ΠΗΓΗ

Related posts

Συνταγή για ριζότο Μιλανέζε

admin

Συνταγή για αρνί στο φούρνο με πατάτες

admin

Συνταγή για κορμό σοκολάτας

admin

Αφήστε ένα σχόλιο