Σοβαρές ζημιές υπέστη η κομητεία Πινέλας της Φλόριντα την Τετάρτη, 25 Ιουνίου, από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή. Τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά στο Λάργκο, όπου ένας ανεμοστρόβιλος έσπειρε την καταστροφή.
Οι επικεφαλής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επιβεβαίωσαν το συμβάν το πρωί της Πέμπτης, όμως οι κάτοικοι της περιοχής δεν χρειάζονταν καμία επίσημη ανακοίνωση για να αντιληφθούν τι είχε συμβεί. Άλλωστε, ένα σπίτι κόντεψε να αναποδογυρίσει μπροστά στα μάτια τους, από τη σφοδρότητα του φαινομένου.
Η κάμερα ασφαλείας από ένα γειτονικό σπίτι κατέγραψε τη στιγμή που το προκατασκευασμένο οίκημα άρχισε να σηκώνεται από το έδαφος, την ώρα που η ιδιοκτήτριά του βρισκόταν μέσα.
Δείτε το βίντεο:
«Υπήρχε μια κυρία εκεί μέσα, το σπίτι έμεινε για μερικά δευτερόλεπτα ψηλά και ξαναέπεσε κάτω», δήλωσε η Martha Hicks, κάτοικος του Ranchero Village. Το βίντεο προήλθε από τη δική της κάμερα.
Η Hicks είπε ότι αργότερα μίλησε με τη γυναίκα που ζούσε μέσα στο σπίτι: «Λέει ότι στριφογύρισε μερικές φορές και είχε συντρίμμια πάνω της, αλλά όταν τελικά το σπίτι προσγειώθηκε κατάφερε να βγει έξω».
Την Πέμπτη, κομμάτια από προκατασκευασμένα σπίτια ήταν διάσπαρτα σε όλο το Bay Ranch, μία από τις κοινότητες του Λάργκο που βρέθηκαν στο επίκεντρο της καταιγίδας. «Ήταν σαν να έσκασε μια βόμβα. Αυτό το πράγμα απλά ξέσπασε», δήλωσε ο κύριος Rick Gilkes. «Είδα τα πάντα να αρχίζουν να στροβιλίζονται. Κοίταξα από το παράθυρο και είδα τον ανεμοστρόβιλο», εξήγησε.
Το αστυνομικό τμήμα του Λάργκο ανακοίνωσε πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.