Ένα πολυτελές τζιπ ανέβηκε το πεζοδρόμιο και έπεσε σε πελάτες μπαρ εστιατορίου στο Κολωνάκι στην οδό Λουκιανού 21, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Στους 13 ανήλθαν οι τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά. Έντεκα εξ αυτών διακομίσθηκαν στο ΚΑΤ, ένας Ερρίκος Ντυνάν και ένας στο Ιασώ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός του τζιπ είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο σε κατηφορικό σημείο στην οδό Λουκιανού και πήγε στο εστιατόριο ζητώντας από υπάλληλο να τον βοηθήσει να το μετακινήσει. Όμως δεν είχε ασφαλίσει επαρκώς το όχημα, με αποτέλεσμα αυτό να φύγει από την οδό Σπευσίππου, να καβαλήσει το πεζοδρόμιο και να πέσει με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πελάτες του μπαρ – εστιατορίου Brunello.
Το σημείο αποκλείστηκε και κατέφτασαν τουλάχιστον 7 ασθενοφόρα.
Δείτε βίντεο από το σημείο:
Η πρώτη ενημέρωση της αστυνομίας ανέφερε: «Στην οδό Λουκιανού στο Κολωνάκι, όχημα προσέκρουσε σε κατάστημα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μέχρι στιγμής 11 πολιτών. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και συντονίζουν την άμεση διακομιδή τους σε νοσοκομείο. Αυτή τη στιγμή γίνεται διακομιδή 10 τραυματιών στο ΚΑΤ και ενός στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Το αυτοκίνητο κινήθηκε αυτόνομα καθώς δεν ήταν ασφαλισμένο επαρκώς».
Το ΙΧ που προκάλεσε τους τραυματισμούς – Παρκαδόρος δεν τράβηξε το χειρόφρενο και αυτό κύλησε pic.twitter.com/IvP6HS5nQO
— Γιώργος Μιχαηλίδης (@MichaelidesGio) July 12, 2025
Τροχαίο με τραυματίες στο Κολωνάκι – Αυτοκίνητο «εισέβαλε» σε εστιατόριο pic.twitter.com/3nP83tFnl0
— Γιώργος Μιχαηλίδης (@MichaelidesGio) July 12, 2025
Το τζιπ είναι Μercedes 500 με αυτόματο χειρόφρενο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» ανήκει σε γνωστό χρηματιστή. Η ταχύτητα με την οποία έπεσε στους θαμώνες ήταν τέτοια που κανείς δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Τρείς από τους τραυματίες περισυνελέγησαν κάτω από το τζιπ.
Λόγω της κατωφέρειας του σημείου και του βάρους του αυτοκινήτου, η ορμή ήταν τέτοια που έκοψε μέχρι και δέντρα στο πέρασμά του, όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες. Η ύπαρξη μάλιστα των δέντρων στάθηκε σωτήρια, καθώς ανέκοψαν κάπως την ταχύτητα του αυτοκινήτου, προτού πέσει πάνω στους ανθρώπους.
Λόγω του συμβάντος, η τροχαία διέκοψε για περίπου μια ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Λουκιανού από το ύψος της Πατριάρχου Ιωακείμ ως τη Βασιλίσσης Σοφίας και στην Πατριάρχου Ιωακείμ από το ύψος της Ηροδότου ως την Πλουτάρχου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για παράβαση των άρθρων 290 και 314 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν σε ενέργειες επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας και σωματικές βλάβες από αμέλεια.