Ανάρτηση με ευχαριστίες έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την χθεσινή του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στο κείμενό του ο Ουκρανός πολιτικός αναφέρει:
«Μίλησα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, @kmitsotakis. Συντονίζουμε τις κινήσεις μας και αναζητούμε ευκαιρίες για την παροχή μεγαλύτερης προστασίας στους Ουκρανούς.
Συζητήσαμε την ενίσχυση των δυνατοτήτων της αεροπορικής άμυνας μας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να πραγματοποιεί όλο και πιο βίαιες επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.
Μίλησα για έναν νέο μηχανισμό αγοράς αμερικανικών όπλων, τον οποίο εφαρμόζουμε από κοινού με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Η συμβολή κάθε χώρας μπορεί πραγματικά να ενισχύσει την άμυνά μας.
Ο Κυριάκος παρουσίασε επίσης μια καλή πρόταση για την ανάκαμψη της χώρας μας, ιδίως την αποκατάσταση των λιμενικών υποδομών της Οδησσού και την ανάπτυξη διαδρόμων για μεταφορές και logistics στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συμφωνήσαμε ότι οι ομάδες μας θα εργαστούν για την υλοποίησή της.
Είμαι ευγνώμων για την αποφασιστική υποστήριξη προς την Ουκρανία και την προθυμία να κάνουμε ακόμη περισσότερα».
I spoke with the Prime Minister of Greece, @kmitsotakis. We are coordinating our steps and looking for opportunities to provide greater protection for Ukrainians.
We discussed strengthening the capabilities of our air defense. This is especially important now, as Russia… pic.twitter.com/42h2A6XdPF
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) August 5, 2025