Έχεις συνδυάζει το πέστο με τα ζυμαρικά αλλά τώρα θα το δοκιμάσεις με το ριζότο και θα ξετρελαθείς.
Συστατικά
- 
270 γρ ρύζι κατάλληλο για risotto
 - 1 κρεμμύδι
 - 
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
 - 
40 γρ βούτυρο παγωμένο
 - 
120 γρ παρμεζάνα
 - 
2 κύβοι ζωμό κοτόπουλο
 - 
αλάτι
 - 
πιπέρι
 - 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
 
Για το πέστο θα χρειαστείς
- 200 γρ. ματσάκια βασιλικό
 - 100 γρ κουκουνάρι
 - 120 γρ ελαιόλαδο
 - 1 σκ. σκόρδο
 - 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
 - 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
Πέστο
- Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζεις το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά
 - Όταν πάρει χρώμα το αφαιρείς από τη φωτιά, το βάζεις σε ένα πιάτο και ρίχνεις αλάτι
 - Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
 - Ρίχνεις τον βασιλικό με λίγο νερό στο multi και το χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθεί
 - Προσθέτεις το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
 - Αδειάζεις τη σως σε ένα μπολ, προσθέτεις ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι.
 
Ριζότο
- Σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό ρίχνεις τους κύβους και το αφήνεις να βράσει μέχρι να διαλυθούν
 - Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το ζωμό να σιγοβράζει
 - Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρεις το ρύζι για 4-5 λεπτά
 - Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει
 - Μόλις πάρουν χρώμα τα υλικά σβήνεις με λίγο κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
 - Προσθέτεις τον ζεστό ζωμό σιγά-σιγά και το αφήνεις να βράσει μέχρι να χυλώσει
 - Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις το πέστο, το βούτυρο και την παρμεζάνα
 - Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις αλάτι αν χρειάζεται
 - Το σερβίρεις ζεστό.
 
Κεντρική photo: iStock
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

