Image default
Συνταγές

Συνταγή για Ιταλικό ριζότο με pesto


Έχεις συνδυάζει το πέστο με τα ζυμαρικά αλλά τώρα θα το δοκιμάσεις με το ριζότο και θα ξετρελαθείς. 

Συστατικά

  • 270 γρ ρύζι κατάλληλο για risotto

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 40 γρ βούτυρο παγωμένο

  • 120 γρ παρμεζάνα

  • 2 κύβοι ζωμό κοτόπουλο 

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί

Για το πέστο θα χρειαστείς

  • 200 γρ. ματσάκια βασιλικό
  • 100 γρ κουκουνάρι
  • 120 γρ ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Πέστο

  • Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζεις το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά
  • Όταν πάρει χρώμα το αφαιρείς από τη φωτιά, το βάζεις σε ένα πιάτο και ρίχνεις αλάτι
  • Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Ρίχνεις τον βασιλικό με λίγο νερό στο multi και το χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθεί
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Αδειάζεις τη σως σε ένα μπολ, προσθέτεις ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι.

Ριζότο

  • Σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό ρίχνεις τους κύβους και το αφήνεις να βράσει μέχρι να διαλυθούν
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το ζωμό να σιγοβράζει
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρεις το ρύζι για 4-5 λεπτά
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει
  • Μόλις πάρουν χρώμα τα υλικά σβήνεις με λίγο κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
  • Προσθέτεις τον ζεστό ζωμό σιγά-σιγά και το αφήνεις να βράσει μέχρι να χυλώσει
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις το πέστο, το βούτυρο και την παρμεζάνα
  • Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις αλάτι αν χρειάζεται
  • Το σερβίρεις ζεστό.

Κεντρική photo: iStock

Ετικέτες ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΕΣΤΟ,ΡΙΖΟΤΟ ΠΕΣΤΟ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.



ΠΗΓΗ

Related posts

Συνταγή για κοτόσουπα με αρακά

admin

Συνταγή για ζυμαρικά με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά

admin

Συνταγή για γεμιστές πιπεριές

admin

Αφήστε ένα σχόλιο