Image default
Αθλητικά

Champions League: Αδιανόητη ματσάρα στο Τορίνο με οκτώ γκολ (4-4) στο β’ ημίχρονο από Γιουβέντους και Ντόρτμουντ!


Διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Ντόρτμουντ, για την πρεμιέρα της League Phase του Champions League, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν συνολικά οκτώ γκολ (!) στο β’ ημίχρονο (σ.σ.: είχαν και δύο δοκάρια), σε ένα ματς που έληξε με το… αγγλικό 4-4.

Το παιχνίδι στο Τορίνο ήταν η επιτομή του… ροντέο, με τους Βεστφαλούς να προηγούνται με 4-2 στο 86’, βλέπoντας όμως τη «βέκια σινιόρα» να αντιδρά και με δύο γκολ στις καθυστερήσεις να σώζει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ είχε η Ντόρτμουντ, ενώ για τη «Γιουβε» μορφή ήταν ο Βλάχοβιτς με δύο γκολ και μία ασίστ.

Το πρώτο τέρμα των «μπιανκονέρι» ήταν ένα καταπληκτικό σουτ από τον Κενάν Γιλντίζ, το νέο παιδί-θαύμα της Γιούβε και του τουρκικού ποδοσφαίρου, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Λόιντ Κέλι.

Από εκεί και πέρα, τεράστια ανατροπή έκανε η Καραμπάγκ στη Λισαβόνα, όπου αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, κατάφερε να γυρίσει… τούμπα το ματς, επικρατώντας με 3-2 των Λουζιτανών, για τους οποίους σκόραρε ο Βαγγέλης Παυλίδης.

Δύο γκολ είχε πετύχει όλα κι όλα η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν σε έξι αγώνες στην προηγούμενη παρουσία της στο Champions League τη σεζόν 2017-18 και απόψε κατάφερε να σημειώσει τρία.

Αναμφίβολα αυτό το αποτέλεσμα σόκαρε  την ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος έκανε το 2-0 στο 16΄ πετυχαίνοντας το 8 γκολ του σε 13 ματς στη διοργάνωση.

Από τη μεριά της η Ρεάλ Μαδρίτης, αν και ζορίστηκε αρκετά, επικράτησε με 2-1 της μαχητικής Μαρσέιγ.

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περίπου 20 λεπτά, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο κατάφερε να «λυγίσει» τους Μασσαλούς με δύο πέναλτι του Κιλιάν Μπαπέ (28΄,81΄) ο οποίος έφτασε τα 57 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Γάλλοι είχαν προηγηθεί στο 22΄ το νούμερο “22” Τίμοθι Γουεά, ο οποίος ως γνωστόν είναι γιος του θρυλικού Ζορζ Γουεά, ενώ αποβλήθηκε ο αρχηγός της Ρεάλ, Ντάνι Καρβαχάλ στο 72΄ με απευθείας κόκκινη.

Τέλος η Τότεναμ, χάρη στο αυτογκόλ του Λουίς Τζούνιορ από το 4ο λεπτό, κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Βιγιαρεάλ στο Λονδίνο με 1-0, κάνοντας κι αυτή «ποδαρικό» με το… δεξί στη League Phase της διοργάνωσης.

Νωρίτερα, στα δύο ματς που άνοιξαν την αυλαία, χαμογέλασαν οι φιλοξενούμενοι, με την Άρσεναλ να περνάει με 2-0 από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ να κάνει την έκπληξη στην Ολλανδία, επικρατώντας με το εμφατικό 3-1 της Αϊντχόφεν.

Τα αποτελέσματα των αγώνων που άρχισαν στις 22:00:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 2-1

(28΄πεν.,81΄πεν. Μπαπέ – 22΄ Γουεά)

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 2-3

(6΄ Μπαρενετσέα, 16΄ Παυλίδης – 30΄ Αντράδε, 48΄ Ντουράν, 86΄ Κάστσουκ)

Γιουβέντους (Ιταλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 4-4

(63΄ Γιλντίζ, 68΄,90+4΄ Βλάχοβιτς, 90+6΄ Κέλι – 52΄ Αντεγέμι, 65΄ Νμέτσα, 75΄ Κόουτο, 86΄πεν. Μπενσεμπαϊνί)

Τότεναμ (Αγγλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-0

(4΄αυτ. Λουϊς Ζούνιορ)

Τα αποτελέσματα των δύο αγώνων που άρχισαν στις 19:45:

Μπιλμπάο (Iσπανία) – Άρσεναλ (Αγγλία 0-2

(72′ Μαρτινέλι, 87′ Τροσάρ)

PSV Αϊντχόφεν (Ολλανδία)– Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ (Βέλγιο) 1-3

(90′ Φαν Μπόμελ – 9′ πέν. Ντέιβιντ, 39′ Ελ Χατζ, 81′ Μακ Άλιστερ)



ΠΗΓΗ

Related posts

Ιωαννίδης: Η Relevo γράφει για απόφαση μετακόμισης στην Πορτογαλία

admin

Τόκιο 2025: Η Εμμανουηλίδου αποκλείστηκε από τον ημιτελικό των 100μ.

admin

ΠΑΣ Γιάννινα: Αποθέωση για τους 12 «μικρούς ήρωες» (pics)

admin

Αφήστε ένα σχόλιο