Image default
Αθλητικά

Όταν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έπαιζε μπέιζμπολ και… σκηνοθετούσε γκολφ


Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, επιχειρηματίας, περιβαλλοντολόγος και φιλάνθρωπος Ρόμπερτ Ρέντφορντ που απεβίωσε σήμερα (16/9) σε ηλικία 89 ετών, ήταν, μεταξύ άλλων κι ένας ένθερμος φίλος των σπορ.

Ως αγόρι, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ είχε μια φυσική κλίση για οτιδήποτε αθλητικό και ο αθλητισμός ήταν το κύριο επίκεντρο της παιδικής του ηλικίας, μαζί με το διάβασμα, το οποίο και οι δύο γονείς του ενθάρρυναν. Εκτός από τον στίβο, το τένις και το ποδόσφαιρο, μεγάλωσε παίζοντας μπέιζμπολ, το οποίο τελικά του χάρισε μια υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο – αλλά όλο αυτό δεν κράτησε πολύ.

«Μεθούσα στην πανεπιστημιούπολη και ξεσπούσα πριν καν προλάβω να αρχίσω», δήλωσε ο Ρέντφορντ στο People το 1998. Έτσι, είτε τα παράτησε είτε αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους των σπουδών του μια και υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές και στη συνέχεια μετακόμισε στην Ευρώπη, όπου πέρασε ενάμιση χρόνο μαθαίνοντας για την τέχνη, τον πολιτισμό και την πολιτική στη Γαλλία και την Ιταλία.

«Ο αθλητισμός είναι μια υπέροχη παρομοίωση της ζωής. Απ’ όλα τα αθλήματα που έπαιζα – σκι, μπέιζμπολ, ψάρεμα – δεν υπάρχει καλύτερο από το γκολφ, επειδή παίζεις ενάντια στον εαυτό σου και τη φύση», Ρόμπερτ Ρέντφορντ

«Το σημαντικό σ’ ένα άθλημα είναι οι άνθρωποι που αφιερώνουν τη ζωή τους σε αυτό», Ρόμπερτ Ρέντφορντ


«Δεν μπορείς να ελέγξεις πλήρως ένα άθλημα – ο Τάιγκερ Γουντς πλησιάζει. Είναι μια δοκιμασία ενάντια στον εαυτό σου και τη φύση. Θεωρώ το γκολφ ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα», Ρόμπερτ Ρέντφορντ.


Κινηματογράφος και αθλητισμός

Γνωστός για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στις ταινίες «Οι Δύο Ληστές» (Butch Cassidy and the Sundance Kid) και «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» (All the President’s Men), ο Ρέντφορντ σκηνοθέτησε επίσης βραβευμένες ταινίες όπως οι «Συνηθισμένοι Άνθρωποι» (Ordinary People) και «Το Ποτάμι Κυλάει Ανάμεσά μας» (A River Runs Through It).

Ο αθλητισμός όμως δεν θα μπορούσε να λείπει από το κινηματογραφικό του έργο. Ο Ρέντφορντ υποδύθηκε έναν Αμερικανό Ολυμπιονίκη σκιέρ στην ταινία «Downhill Racer» (1969), έναν παίκτη του μπέιζμπολ στο «The Natural» (1984) —που θεωρείται μία από τις πιο εμβληματικές αθλητικές ταινίες όλων των εποχών— και σκηνοθέτησε το «The Legend of Bagger Vance» (2000), μια ταινία για έναν ξεπεσμένο παίκτη του γκολφ, που προσπαθεί να ξαναφτιάξει το παιχνίδι του και τη ζωή του.


Το πάθος του για την τέχνη του κινηματογράφου τον οδήγησε στη δημιουργία του Ινστιτούτου Sundance, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που υποστηρίζει τον ανεξάρτητο κινηματογράφο και το θέατρο και είναι γνωστός για το ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance.

Ο Ρέντφορντ ήταν επίσης ένας αφοσιωμένος περιβαλλοντολόγος, έχοντας μετακομίσει στη Γιούτα το 1961 και ηγήθηκε προσπαθειών για τη διατήρηση του φυσικού τοπίου της πολιτείας και της αμερικανικής Δύσης.



ΠΗΓΗ

Related posts

Η αλήθεια για τα Ελληνικά Κολλέγια

admin

Ιστορικό ντεμπούτο για τα Νησιά Μάρσαλ σε…ένα ασυνήθιστο γήπεδο!

admin

Β. Σπανούλης: «Ελλάδα, αυτό είναι για σένα, για όλους του Έλληνες στην χώρα και την ξενιτιά»

admin

Αφήστε ένα σχόλιο