Image default
Πολιτική

Η λέξη που δεν λέει η κυβέρνηση, γενοκτονία


Η ελληνική κυβέρνηση ακόμη και τώρα δεν έχει το θάρρος να μιλήσει για τα εγκλήματα πολέμου κατά του παλαιστινιακού λαού

Στην έκδοση ανακοινώσεων προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του υπουργείο Εξωτερικών, για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την «τρομοκρατική επίθεση», όπως τονίζουν προς το Ισραήλ.

Στις δύο ανακοινώσεις μιλάνε για την «απελευθέρωση των ομήρων», την «τρομοκρατία», όμως δεν γίνεται καμία αναφορά στη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ, σύμφωνα με διεθνείς πλέον οργανισμούς (ΟΗΕ κ.α). Η ελληνική κυβέρνηση ακόμη και τώρα δεν έχει το θάρρος να μιλήσει για τα εγκλήματα πολέμου κατά του παλαιστινιακού λαού, στο όνομα της «στρατηγικής συμμαχίας» με το καθεστώς Νετανιάχου.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει τα εξής:

«Συμπληρώνονται σήμερα δύο έτη από την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ που κόστισε τη ζωή αμάχων και προκάλεσε ευρεία και επικίνδυνη κλιμάκωση σε όλη την περιοχή. Οι σκέψεις μας συνεχίζουν να βρίσκονται στις οικογένειες των ομήρων και καλούμε σε άμεση απελευθέρωσή τους. Την ίδια στιγμή, η αύξηση των περιστατικών αντισημιτισμού, όπως η πρόσφατη επίθεση στο Μάντσεστερ, απαιτεί συλλογική δράση.

Δύο χρόνια μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, στη Λωρίδα της Γάζας συντελείται ανθρωπιστική καταστροφή χωρίς προηγούμενο.

Κάνουμε έκκληση για άμεση επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας και μαζική και απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Σχέδιο του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump είναι μια απτή ευκαιρία τερματισμού των εχθροπραξιών. Και θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την άμεση έναρξη της ειρηνικής πολιτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει στη λύση των δύο κρατών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών Ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ειρήνη και ευημερία σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Χαιρετίζουμε τον καίριο διαμεσολαβητικό ρόλο της Αιγύπτου και του Κατάρ με στόχο την επίτευξη διαρκούς και βιώσιμης εκεχειρίας. Η Ελλάδα, ως αξιόπιστος συνομιλητής των εμπλεκομένων μερών, είναι έτοιμη να συμβάλλει στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου και την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή».

Η ανάρτηση Μητσοτάκη

«Σήμερα κάνουμε μια παύση για να τιμήσουμε τα θύματα της τρομοκρατίας. Στεκόμαστε σθεναρά κατά του μίσους και της βίας. Καθώς οι συνομιλίες προχωρούν στο πλαίσιο του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, παροτρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με θάρρος και αυτοσυγκράτηση: προς μια διαρκή εκεχειρία, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας για όλους». Α.Κ





ΠΗΓΗ

Related posts

Δένδιας: Το Πολεμικό Μουσείο θα εισέλθει στη νέα εποχή

admin

Κεφαλογιάννης: 1.076 νέες θέσεις προβλέπονται για το Πυροσβεστικό Σώμα το 2026

admin

Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης στο TikTok για την 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ

admin

Αφήστε ένα σχόλιο