Image default
Οικονομία

Θεοδωρικάκος: Τους επόμενους μήνες η έναρξη νέων καθεστώτων του αναπτυξιακού για τις ΜμΕ



Την έναρξη νέων καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου που θα απευθύνονται κυρίως στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια δράσης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ).

Ο υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα καθεστώτα εξωστρέφειας και νέων τεχνολογιών, υπογραμμίζοντας τη σημασία τους για την αναπτυξιακή πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εκσυγχρονισμός επιμελητηριακής νομοθεσίας και νέα Ανεξάρτητη Αρχή

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με τα επιμελητήρια για τον εκσυγχρονισμό της επιμελητηριακής νομοθεσίας, με στόχο η σχετική νομοθέτηση να προχωρήσει στις αρχές του 2026.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς, που θα ενοποιήσει όλους τους μηχανισμούς ελέγχου σε έναν ενιαίο, σύγχρονο και αποτελεσματικό φορέα.

«Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που θα ενισχύσει τον υγιή ανταγωνισμό και θα προσφέρει ουσιαστική προστασία στους καταναλωτές», δήλωσε ο υπουργός, ζητώντας τη στήριξη τόσο της επιμελητηριακής κοινότητας όσο και των πολιτικών κομμάτων.

Ανάκτηση κονδυλίων από ανενεργά επενδυτικά σχέδια

Αναφερόμενος στο μέτωπο της διαφάνειας, ο υπουργός Ανάπτυξης γνωστοποίησε ότι έχουν ήδη ανακτηθεί 80 εκατ. ευρώ από παλαιούς επενδυτικούς νόμους, ενώ οι διαδικασίες συνεχίζονται για την επιστροφή χρημάτων από επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση χωρίς να υλοποιήσουν τις δεσμευμένες επενδύσεις.

Τα 100 χρόνια του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Κωνσταντίνος Δαμίγος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα 100 χρόνια δράσης και προσφοράς του Επιμελητηρίου στη βιοτεχνία και την επιχειρηματικότητα, τονίζοντας ότι η σημερινή διοίκηση «κλείνει έναν αιώνα πορείας και ανοίγει τον επόμενο με το ίδιο πάθος και νέες προοπτικές».

Με ενεργό μητρώο άνω των 35.000 επιχειρήσεων από περίπου 800 επαγγέλματα, το ΒΕΑ παραμένει, όπως είπε, «η ζωντανή φωνή των ανθρώπων της παραγωγής, των τεχνιτών και των δημιουργών που στηρίζουν την πραγματική οικονομία».

Το Επιμελητήριο, πρόσθεσε, παραμένει προσανατολισμένο στη στήριξη των ΜμΕ, προωθώντας δράσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, καινοτομία και επαγγελματική κατάρτιση.

Βραβεία Βιοτεχνικής Αριστείας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη του πρώην προέδρου Παύλου Ραβάνη σε επίτιμο πρόεδρο του ΒΕΑ, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του.

Επίσης, απονεμήθηκαν 10 βραβεία Βιοτεχνικής Αριστείας σε επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου:

  • LABORATORIES BOKARI Μονοπρόσωπη ΙΚΕ – Βραβείο Νέου Επιχειρηματία

  • EUROCHEM ΑΒΕΕ Χημικών Προϊόντων – Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας

  • HERADO – HELLENIC RADIATIONDOSIMETRY AE – Βραβείο Έρευνας & Καινοτομίας

  • RECORD PLASTICINE – Βραβείο Περιβάλλοντος και Πράσινης Ανάπτυξης

  • ΖΥΛΙΕΤ ΑΡΜΑΝΤ ΑΕ – Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

  • ΒΕΡΑΛ ΑΒΕΕ – Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

  • Ποτοποιία Ε.Γ. Πολυκαλά & ΣΙΑ ΕΕ – Βραβείο Ιστορικής Επιχείρησης

  • ΦΡΟΥΖΑΚΗΣ Άγγελος (Στρατιωτικές Στολές) – Βραβείο Ιστορικής Επιχείρησης

  • Αφοί Ασημακόπουλοι ΟΕ (Ζαχαροπλαστείο) – Βραβείο Οικογενειακής Επιχείρησης

  • IL TOTO ΑΕ – Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Επιπλέον, απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση στην εταιρεία KNOWLEDGE ΑΕ για τη συμβολή της στην εκπαίδευση και την ενίσχυση της επιχειρηματικής γνώσης.

Νέο λογότυπο και επετειακό βίντεο

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή επετειακού βίντεο με τίτλο «Ένας Αιώνας Μπροστά» και την παρουσίαση του νέου λογοτύπου του ΒΕΑ, που σηματοδοτεί τον εκσυγχρονισμό και τη μετάβαση του Επιμελητηρίου στη νέα εποχή.





ΠΗΓΗ

Related posts

Οι «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Τι έδειξαν οι πρόσφατοι έλεγχοι της ΑΑΔΕ

admin

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιες πληρωμές θα γίνουν έως τις 19 Σεπτεμβρίου

admin

Τραμπ: Με αύξηση των δασμών απειλεί την Κίνα λόγω σπάνιων γαιών

admin

Αφήστε ένα σχόλιο