Image default
Ορθοδοξία

Αγιασμός αγιογραφικών κύκλων μελέτης και Διοριστήρια κατηχητών/τριών


Ι.Μ. Νέας Κρήνης: Την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε αγιασμό επί τη ενάρξει των αγιογραφικών κύκλων μελέτης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος.

Ο Επίσκοπος της Ανατολικής Θεσσαλονίκης επεσήμανε εύστοχα ότι «στην εποχή μας ακούγεται ο λόγος του Θεού. Το θέμα είναι κατά πόσο ο λόγος που ακούγεται είναι πραγματικά λόγος Θεού. Εξαιτίας της παρουσίας έντονου προσωπικού στοιχείου στην εκφορά του πνευματικού λόγου δημιουργούνται αντιπαλότητες . Συχνά ομιλητές στην Εκκλησία θεωρούν τον εαυτό τους αυθεντία και ανάγουν σε δόγμα ό, τι πρεσβεύουν.

Ο λόγος του Θεού πάντα δημιουργεί ειρήνη και χαρά στην ψυχή. Λόγος που ταράσσει δεν είναι λόγος Θεού.

Ο λόγος του Θεού δεν φέρνει διάσπαση, δεν διασπά την ενότητα.

Ο λόγος του Θεού φωτίζει τον άνθρωπο με τέτοιο τρόπο που να συναντήσει τον άλλον άνθρωπο.

Ο διάκονος του λόγου Θεού εκφέρει το λόγο του Θεού με φόβο Θεού δηλαδή με πόθο, με λαχτάρα .

Κηρύττει τον λόγο ακαινοτόμητο.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν τα διοριστήρια των κατηχητών/τριών που διακονούν στις Κατηχητικές Συνάξεις των Ενοριών της Μητρόπολης. Ο κ. Ιουστίνος ανέπτυξε με τρόπο γλαφυρό και αγιοπατερικό το θέμα της προσευχής.

Τόνισε μετ’ εμφάσεως ότι ο κατηχητής /τρια οφείλει στην ζωή του «ακρογωνίαιο λίθο» να θέτει τον Χριστό, το άγιο θυσιαστήριο.

Οι κατηχητής /τριες έλαβαν τα διοριστήρια και την ευχή του κ. Βαρνάβα και κατευθύνθηκαν στο χώρο της παράθεσης πλουσίων εδεσμάτων.






ΠΗΓΗ

Related posts

Κάθε όνομα που ψιθυρίζεται ενδύεται αιωνιότητα…

admin

Επίσκεψη του Γυμνασίου Οινόης στην Μητρόπολη Καστορίας

admin

Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Σάμου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου

admin

Αφήστε ένα σχόλιο