Ένα υγιεινό και vegan matcha cake είναι τέλειο ιδέα για πρωινό αλλά και σνακ στο γραφείο.
Συστατικά
Για το κέικ
- 
1 ½ φλ. (190 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 
2 κ.γ. matcha σε σκόνη (κατά προτίμηση ceremonial grade)
 - 
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 - 
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
 - 
¼ κ.γ. αλάτι
 - 
¾ φλ. (150 γρ.) ζάχαρη καρύδας ή κρυσταλλική ζάχαρη
 - 
1 φλ. (240 ml) γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)
 - 
⅓ φλ. (80 ml) λάδι καρύδας λιωμένο ή φυτικό λάδι
 - 
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 - 
1 κ.γ. ξύδι μήλου ή λευκό ξύδι (αντιδρά με τη σόδα και κάνει το κέικ πιο αφράτο)
 
Για το γλάσο
- 
½ φλ. ζάχαρη άχνη
 - 
1–2 κ.γ. matcha σε σκόνη
 - 
1–2 κ.σ. φυτικό γάλα (προσθέτεις σταδιακά μέχρι να έχεις πηχτό γλάσο)
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- 
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175°C και αλείφεις με λίγο λάδι ή βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί ή τη φόρμα
 - 
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι, το matcha, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι
 - 
Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το γάλα, το λάδι, τη βανίλια, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
 - 
Ρίχνεις τα υγρά στα στερεά και ανακατεύεις απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 - 
Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις για 30–35 λεπτά.
 - 
Περιμένεις να κρυώσει εντελώς πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα.
 - 
Απλώνεις το matcha γλάσο από πάνω και σερβίρεις.
 
Photo: pexels-catscoming
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

