Image default
Διάφορα

Αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ βλέπει η Ίζαμπελ Σνάμπελ


Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ το κόστος δανεισμού βρίσκεται σε επίπεδα που, εκτός απροόπτου, θα είναι κατάλληλα για κάποιο χρονικό διάστημα, οι καταναλωτικές δαπάνες, οι επιχειρηματικές επενδύσεις και η αύξηση των κρατικών δαπανών για την άμυνα και τις υποδομές θα ενισχύσουν την οικονομία, δήλωσε η Σνάμπελ.

«Τόσο οι αγορές όσο και οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναμένουν ότι η επόμενη κίνηση των επιτοκίων θα είναι αύξηση, αν και όχι στο άμεσο μέλλον», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη στο γραφείο της στη Φρανκφούρτη. «Είμαι αρκετά ικανοποιημένη με αυτές τις προσδοκίες».

Eίναι η πρώτη υπεύθυνη χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ που δηλώνει με βεβαιότητα ότι το κόστος δανεισμού δεν βρίσκεται απλώς σε «καλή θέση» -όπως έχουν επανειλημμένα δηλώσει η Κριστίν Λαγκάρντ και άλλα στελέχη της κεντρικής τράπεζας- αλλά έχει φτάσει στο κατώτατο όριο.

Πηγή: Euro2day.gr



ΠΗΓΗ

Related posts

Στο φως το βαρύ κατηγορητήριο για ανιψιό και φίλο

admin

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή

admin

Χρονιά βραβεύσεων το 2025 για τον ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ

admin

Αφήστε ένα σχόλιο