Οι κουραμπιέδες είναι το αγαπημένο, παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό και σήμερα θα φτιάξεις τους ωραιότερους.
Συστατικά
-
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη (για τη ζύμη)
-
1 κουταλάκι βανίλια ή 1 βανιλίνη
-
1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
-
300-350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
50 γρ. αμύγδαλα, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
-
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει. Αν θέλεις, προσθέτεις το κονιάκ ή το λικέρ.
-
Προσθέτεις σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνεις μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σου.
-
Πλάθεις μικρές μπαλίτσες ή μισοφέγγαρα και πιέζεις πάνω τους ένα αμύγδαλο.
-
Τους τοποθετείς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.
-
Τους αφήνεις να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζεις γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

