Image default
Οικονομία

Επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός στην Γερμανία



Πτωτικά κινείται ο πληθωρισμός σε όλες τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, προσεγγίζοντας τον στόχο που θέτει η ΕΚΤ για την άνοδο του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 2%.

Στη Γερμανία ο πληθωρισμός “έτρεξε” τον περασμένο μήνα με ετήσιο ρυθμό 2,2%, σημειώνοντας σημαντική επιβράδυνση από το 2,6% του Νοεμβρίου. Ο μέσος ετήσιος ρυθμός του ΔΤΚ ήταν 2,3%.
Ανάλογες επιδόσεις ανακοινώθηκαν σήμερα στη Γαλλία και την προηγούμενη εβδομάδα στην Ισπανία.

Οι ρυθμοί ανόδου των τιμών κινούνται πλέον σε επίπεδα που θεωρούνται θετικά από την ΕΚΤ, η οποία είναι σταθερά προσανατολισμένη στον στόχο του 2%, αλλά δεν θεωρεί αναγκαίο να λάβει μέτρα νομισματικής πολιτικής και να προχωρήσει σε κινήσεις στο μέτωπο των επιτοκίων.

Ελλείψει απρόβλεπτων εξελίξεων, το κόστος δανεισμού «πιθανότατα θα παραμείνει σταθερό για αρκετό καιρό», δήλωσε η Γερμανίδα Ιζαμπέλ Σνάμπελ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.





ΠΗΓΗ

Related posts

ΑΑΔΕ: Ποιές υποθέσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο

admin

Πιερρακάκης: Η οικονομία δεν μένει χωρίς καύσιμα μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Παπαθανάσης: 250 εκατ. για νέες ΜμΕ στον τουρισμό

admin

Αφήστε ένα σχόλιο