free hit counter
Image default
Ελλάδα

Ένοχοι και οι 4 κατηγορούμενοι για τις υποκλοπές


Την ενοχή των τεσσάρων κατηγορούμενων, Ταλ Ντίλιαν, Σάρα Χάμου, Φέλιξ Μπίτζιου και Γιάννη Λαβράνου αποφάσισε ο πρόεδρος της έδρας στην πολύκροτη δίκη για τις υποκλοπές, Νίκος Ασκιανάκης που γίνεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

«Από τη συνεκτίμηση των αποδεικτικών μέσων, ιδίως των μαρτυρικών καταθέσεων και των εγγράφων, αποδείχθηκεότι από κοινού, από συναυτουργία με τρίτα πρόσωπα τέλεσαν τις αποδιδόμενες πράξεων πάντοτε με κοινό δόλο», είπε ο πρόεδρος προσθέτοντας πως «το δικαστήριο θα αρκεστεί σε κάποιες παραδοχές».

Το δικαστήριο διέκοψε για να συζητηθούν τα ελαφρυντικά. Από την πλευρά του πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Παυλίδης ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους. 

Σύμφωνα με την κατηγορία οι τέσσερις κατηγορούμενοι, το χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι και το τέλος του 2021 από κοινού «εγκατέστησαν κατασκοπευτικό λογισμικό σε δύο περιπτώσεις τηλεφωνικών αριθμών (Άρτεμις Σίφορντ και Αθανασίου Κουκάκη) και επιχείρησαν να εγκαταστήσουν το κατασκοπευτικό λογισμικό σε άλλους 114 τηλεφωνικούς αριθμούς» μεταξύ των οποίων και στους μηνυτές Νικόλαο Ανδρουλάκη, Χρήστο Σπίρτζη κ.ά. για να λάβουν γνώση των πληροφοριών/ προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνονταν στα κινητά τους τηλέφωνα . Όσον αφορά τους 114 στόχους, «το έγκλημα τους δεν ολοκληρώθηκε για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση τους», καθώς οι αποδέκτες δεν άνοιξαν τα links- δολώματα που έλαβαν.



ΠΗΓΗ

Related posts

Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών

admin

Εκπνέι η συνθήκη New START και αρχίζει η νέα πυρηνική εποχή – News.gr

admin

Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στην Ικαρία

admin

Αφήστε ένα σχόλιο