free hit counter
Image default
Ελλάδα

Αυξήθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο


Η Τουρκία εξακολουθεί να προκαλεί πάνω από το Αιγαίο, την ώρα που ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μαίνεται. Σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου, η Άγκυρα «σήκωσε» τέσσερα F-16 και άλλα τρία αεροσκάφη και τα έστειλε στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στον ελληνικό εναέριο χώρο και στο FIR Αθηνών εισήλθαν ένα ATR-72, ένα CN-235, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) και τέσσερα μαχητικά F-16 που πετούσαν σε δύο σχηματισμούς.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας καταγράφηκαν συνολικά οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Από αυτές, δύο προήλθαν από τους σχηματισμούς των μαχητικών F-16, μία από το ATR-72, μία από το UAV και τέσσερις από το CN-235.

Παράλληλα, σημειώθηκαν και οκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Οι δύο προήλθαν από έναν από τους σχηματισμούς των F-16, ενώ έξι αποδόθηκαν στο ATR-72.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια επιχειρησιακή πρακτική.



ΠΗΓΗ

Related posts

Μωρό έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στο μπάνιο

admin

Πέφτει σήμερα η αυλαία και ανακοινώνεται η ετυμηγορία του Εφετείου – News.gr

admin

Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στην Ικαρία

admin

Αφήστε ένα σχόλιο