free hit counter
Image default
Ορθοδοξία

Β’ Στάση των Χαιρετισμών και Χειροθεσία Νέου Πρωτοπρεσβυτέρου στην Αμάρυνθο


Αμάρυνθος: Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2026, στον Ενοριακό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου, κατά την Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Συμπροσευχήθηκαν δεκάδες πιστοί ενορίτες και προσκυνητές, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ερετρίας κ. Νικόλαος Γουρνής και ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς.

Κηρύσσοντας τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη Θεοτόκου, την πρόξενο της σωτηρίας μας και της εν Χριστώ αναγέννησής μας, την Οποία η Εκκλησία, γι’ αυτούς τους λόγους, ονομάζει και νέα Εύα.

Λίγο πριν την απόλυση, ο κ. Χρυσόστομος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον επί είκοσι-ένα έτη ευόρκως και ενζήλως διακονούντα εφημέριο της Ενορίας π. Ιωάννη Μπαραμπούτη, ενώ, αμέσως μετά, τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας τραγούδησαν συγκινητικές μελωδίες, καλωσορίζοντας, με τον δικό τους τρόπο, τον Σεβασμιώτατο και όλους τους εκκλησιασθέντες.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης, Ευάγγελος Μεγάκης


Google News



ΠΗΓΗ

Related posts

Καθαρά Δευτέρα – 23 Φεβρουαρίου 2026

admin

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης στην Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας

admin

Σεμινάριο Επιμόρφωσης Στελεχών θερινών προγραμμάτων: «Καλοκαιρινή συντροφιά στην αγαπημένη μας πόλη!»

admin

Αφήστε ένα σχόλιο