free hit counter
Image default
Οικονομία

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλαδας: Το πλαφόν σε καύσιμα και τρόφιμα είναι το πλέον κατάλληλο μέτρο



Το πλαφόν στις τιμές καυσίμων και τροφίμων αποτελεί το πλέον κατάλληλο μέτρο για τη σημερινή συγκυρία, υποστήριξε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Όπως ανέφερε, η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τρίμηνου πλαφόν στις τιμές των καυσίμων και βασικών τροφίμων έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης γεωπολιτικής αστάθειας και έντονης αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη παρέμβαση συμβάλλει στην προστασία των καταναλωτών από φαινόμενα αισχροκέρδειας και αθέμιτων πρακτικών στην αγορά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το μέτρο λειτουργεί ως μηχανισμός συγκράτησης των τιμών, διασφαλίζοντας ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις – που ήδη επιβαρύνονται από το αυξημένο ενεργειακό και λειτουργικό κόστος λόγω της πολεμικής κρίσης – δεν θα αντιμετωπίσουν επιπλέον και αδικαιολόγητες οικονομικές επιβαρύνσεις.





ΠΗΓΗ

Related posts

ΤτΕ: Έλλειμμα 1,3 δισ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο

admin

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης για ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

admin

Κεραμέως: Τρεις άξονες για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης υπέρ των εργαζομένων

admin

Αφήστε ένα σχόλιο