free hit counter
Image default
Ορθοδοξία

Τρισάγιο στη Ρουμανία για τον Πατριάρχη Ηλία Β΄ από τον Πατριάρχη Δανιήλ


Ρουμανία: Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Καθολικού-Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ηλία Β΄ τέλεσε την Κυριακή ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου εντός της Πατριαρχικής Κατοικίας.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσευχήθηκε για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντος Πατριάρχη, την ίδια ημέρα που τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του στην Τιφλίδα.

Σε μήνυμά του με την ευκαιρία αυτή, ο Πατριάρχης Δανιήλ εξήρε τη σοφία με την οποία ο Πατριάρχης Ηλίας Β΄ διαποίμανε τον λαό της Γεωργίας, επισημαίνοντας ότι η διακονία του πραγματοποιήθηκε «σε μία περίοδο έντονων μεταβολών και δοκιμασιών».

Ο μακαριστός Πατριάρχης Ηλίας Β΄ εκοιμήθη εν Κυρίω στις 17 Μαρτίου, αφήνοντας πίσω του σημαντική πνευματική παρακαταθήκη τόσο στη Γεωργία όσο και στον ευρύτερο ορθόδοξο κόσμο.


Google News



ΠΗΓΗ

Related posts

Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: 3η Βιωματική Δράση «ΝΙΩΣΕ, ΜΙΛΑ, ΔΡΑΣΕ», με τη συμμετοχή 13 σχολείων και 600 μαθητών

admin

Με λαμπρότητα ο εορτασμός στην Παναγία Θεοσκέπαστη Άνδρου

admin

Δωρεά υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

admin

Αφήστε ένα σχόλιο