free hit counter
Image default
Κόσμος

Κεκλεισμένων των θυρών οι εορτασμοί του Πάσχα στον Πανάγιο Τάφο


Κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός του Πάσχα στον Ναό του Πανάγιου Τάφου, όπως ανακοίνωσε ο Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα.

Υπενθυμίζεται πως στις 29 Μαρτίου, Κυριακή των Βαΐων για τους Καθολικούς, ο καρδινάλιος δεν κατάφερε να εισέλθει στον Ναό, καθώς η ισραηλινή αστυνομία του απαγόρευσε την είσοδο, επικαλούμενη περιορισμούς που σχετίζονται με τον εν εξελίξει πόλεμο με το Ιράν.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις από ευρωπαϊκές χώρες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι ο Πατριάρχης θα έχει «πλήρη και άμεση» πρόσβαση στον Ναό.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα τελεστούν χωρίς την παρουσία κοινού, με περιορισμένο αριθμό πιστών και έναν επίσκοπο. Παράλληλα, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σχεδιάζει τη ζωντανή μετάδοση των εορτασμών του Πάσχα σε όλο τον κόσμο.



ΠΗΓΗ

Related posts

Την μαχαίρωσε δέκα φορές επειδή δεν ήθελε να είναι μαζί

admin

Πάνω από 17.500 Αμερικανοί έχουν επιστρέψει στη χώρα τους από τη Μέση Ανατολή

admin

Βίντεο από τα πλήγματα των ΗΠΑ σε ιρανικά πλοία

admin

Αφήστε ένα σχόλιο