Σε δύο επίπεδα συνεχίζει να εξελίσσεται η σύρραξη στη Μέση Ανατολή: το πεδίο των πολεμικών επιχειρήσεων και την διπλωματία, με τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνει αντικρουόμενες δηλώσεις και το Ιράν να απαντά πως δεν του έχει εμπιστοσύνη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε πως ο πόλεμος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο με τρεις εβδομάδες, τονίζοντας ότι το Ιράν έχει αποδεκατιστεί. Από την πλευρά της, ωστόσο, η Τεχεράνη απάντησε πως η εμπιστοσύνη προς τις ΗΠΑ είναι σε επίπεδο μηδέν. «Τώρα ολοκληρώνουμε τη δουλειά. Νομίζω ότι σε δύο εβδομάδες ή ίσως σε λίγες ημέρες παραπάνω, θα έχουμε τελειώσει. Θέλουμε να εξουδετερώσουμε ό,τι έχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, ενώ αναμένεται να απευθύνει και διάγγελμα στον αμερικανικό λαό τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας).
«Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στο ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα φέρουν αποτελέσματα. Το επίπεδο της εμπιστοσύνης βρίσκεται στο μηδέν, δεν βλέπουμε τιμιότητα στην άλλη πλευρά», απάντησε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Αμπάς Αραγτσί.
Ταυτόχρονα οι επιθέσεις σε Ισραήλ και Ιράν συνεχίζονται ενώ χτύπημα δέχτηκε αποθήκη καυσίμων στο διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ.
Διαβάστε εδώ όσα συνέβησαν την νύχτα που πέρασε
Δείτε live εικόνα από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή:
09:20
Η Emirates ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται σε Ιρανούς υπηκόους να εισέλθουν ή να διέλθουν από τα ΗΑΕ
Η αεροπορική εταιρεία Emirates με έδρα το Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται σε Ιρανούς υπηκόους να εισέλθουν ή να διέλθουν από τα ΗΑΕ.

To Reuters μεταδίδει ότι η αεροπορική εταιρεία Emirates, με έδρα το Ντουμπάι, αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι δεν επιτρέπεται στους Ιρανούς υπηκόους να εισέλθουν ή να διέλθουν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα..
Ο ιστότοπος μιας άλλης αεροπορικής εταιρείας, της Flydubai, αναφέρει ότι οι Ιρανοί υπήκοοι που κατέχουν «Χρυσή Βίζα» των ΗΑΕ εξαιρούνται και τους επιτρέπεται να εισέρχονται και να διέρχονται από τη χώρα.
09:10
14 τραυματίες από Ιρανικό πύραυλο στο Τελ Αβίβ
Ιρανικός πύραυλος με κεφαλή διασποράς προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην περιοχή του Τελ Αβίβ και τραυμάτισε 14 ανθρώπους, ανάμεσά τους και μία 11χρονη και τον επίσης ανήλικο αδερφό της.
Δείτε βίντεο και εικόνες από το σημείο που έπεσε ο πύραυλος:
#Impacto: Un misil iraní con ojiva de racimo causa grandes daños en la zona de Tel Aviv. Una niña de 11 años resultó gravemente herida en Bnei Brak.
La niña sufrió heridas en las extremidades, y su hermano, heridas leves.
Equipos de rescate están recorriendo edificios dañados pic.twitter.com/Z62GxUEpzc— Radio Jai (@fmjai) April 1, 2026
09:00
Βίντεο με χτύπημα σε θρησκευτικο συγκρότημα του Ιράν
Βίντεο από την αμερικανο-ισραηλινή επιδρομή σε μεγάλο θρησκευτικό χώρο στο Ζαντζάν του Ιράν, δείχνει τις ζημιές που προκλήθηκαν από το πλήγμα .
Δείτε το βίντεο:
08:45
Βίντεο με κατοίκους της Χάιφα να τρέχουν σε υπόγεια καταφύγια
Βίντεο από την χθεσινή νύχτα δείχνει κατοίκους της Χάιφα στο Ισραήλ να τρέχουν μόλις ηχούν οι σειρήνες προς έναν υπόγειο σταθμό του μετρό για να βρουν καταφύγιο.
08:30
Η Ιρανική τηλεόραση μεταδίδει πλάνα από πλήγμα στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη
Πολεμικά αεροσκάφη ΗΠΑ-Ισραήλ στόχευσαν την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ στην οδό Ταλεγκάνι στην τεχεράνη, μεταδίδει η ιρανική τηλεόραση:
08:20
Δέκα νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε κομβόι στην Βηρυτό
Σκοτώθηκαν 10 άτομα σε ισραηλινό βομβαρδισμό που έπληξε κομβόι τεσσάρων οχημάτων στην περιοχή Τζναχ, κοντά στα νότια προάστια της Βηρυτού, το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News Arabia.
Νωρίτερα, μια άλλη επίθεση που στόχευσε αυτοκίνητο στον δρόμο της Χαλντέ, νότια της Βηρυτού, είχε οδηγήσει – σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου – στον θάνατο δύο ανθρώπων. Οι πληροφορίες για τον πραγματικό στόχο των επιθέσεων παραμένουν αντιφατικές.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε «ανώτατο διοικητή» της Χεζμπολάχ και έναν «επιφανή τρομοκράτη» σε δύο χωριστές επιθέσεις στην περιοχή της Βηρυτού, ενώ λιβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στόχος ενδέχεται να ήταν «υψηλόβαθμο ιρανικό στέλεχος».
08:15
Εκρήξεις στην Τεχεράνη
Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι ακούστηκε σειρά ισχυρών εκρήξεων στο βόρειο, στο ανατολικό και στο κεντρικό τμήμα της πρωτεύουσας Τεχεράνης.
Εκρήξεις καταγράφτηκαν «σε βόρειες, ανατολικές και κεντρικές συνοικίες» της πρωτεύουσας του Ιράν, σημείωσε το IRIB, το δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης, αναφερόμενο σε νέες αμερικανοϊσραηλινές «επιθέσεις».
08:00
Βίντεο με πλήγμα ακριβείας των ΗΠΑ σε αποθήκη πυρομαχικών του Ιράν
Βίντεο αποτυπώνει την στιγμή που οι αμερικανικές δυνάμεις ρίχνουν πυρομαχικά ακριβείας σε υπόγειους στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν. Δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).
U.S. forces drop precision munitions on underground military targets deep inside Iran to further degrade the Iranian regime’s ability to project power in meaningful ways beyond its borders. pic.twitter.com/ciQRbE0KFM
— U.S. Central Command (@CENTCOM) April 1, 2026
07:45
ISNA: 10 Ιρανές νοσοκόμες νεκρές από επίθεση του Ισραήλ
Το πρακτορείο ειδήσεων ISNA αναφέρει ότι 10 νοσοκόμες σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας και ότι, παρά τις δολοφονίες, οι ιατρικές υπηρεσίες συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Το πρακτορείο επικαλέστηκε τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Νοσηλευτικού Συστήματος.
#UPDATE:least 10 Iranian nurses were killed in US‑Israeli attacks while working, but the director general of the Nursing System Organisation says medical services continue without disruption, reports the ISNA news agency. pic.twitter.com/LmuzAUTMjN
— The World Eyes (@TheworldEyes1) April 1, 2026
07:30
Το Ισραήλ εντόπισε απειλή πυραύλου από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Τετάρτη ότι εντόπισε την εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη προς το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι τα συστήματα αεράμυνας λειτουργούν για να αναχαιτίσουν την απειλή.
Οι Χούθι της Υεμένης, που είναι προσκείμενοι στο Ιράν, εντάχθηκαν στον περιφερειακό πόλεμο τις τελευταίες ημέρες, εκτοξεύοντας πυραύλους προς το Ισραήλ σε υποστήριξη της Τεχεράνης. Η οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Τετάρτης.
07:15
Ο Αραγτσί πήγε σε διαδήλωση στην Τεχεράνη
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, έδωσε το παρών σε διαδηλώσεις που έγιναν στην Τεχεράνη το βράδυ της Τρίτης. «Ήρθα για να ανέβει το ηθικό μου» είπε.
Δείτε το βίντεο:
07:00
Ιρανικοί πύραυλοι στην έδρα της Batelco στο Μπαχρέιν
Ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν την έδρα της Batelco στη Χαμάλα, την μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Μπαχρέιν, σε μια εγκατάσταση που φιλοξενεί επίσης Amazon Web Services.
BREAKING: Iranian missiles have struck the Batelco headquarters in Hamala, Bahrain, the country’s largest telecommunications provider and a facility that also hosts Amazon Web Services. pic.twitter.com/MSZrQBz74R
— World Source News (@Worldsource24) April 1, 2026

