free hit counter
Image default
Ορθοδοξία

Η τέλεση του Ιερού Ευχελαίου τη Μεγάλη Τετάρτη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων


Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Το εσπέρας της Μεγάλης Τετάρτης, 8 Απριλίου 2026, τελέστηκε στο πλαίσιο του Μικρού Αποδείπνου το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, ως προετοιμασία για την υποδοχή της εορτής του Πάσχα.

Το Μυστήριο τελέστηκε σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, με τη συμμετοχή έξι Αρχιερέων, ώστε ο συνολικός αριθμός να είναι επτά, όπως ορίζει η εκκλησιαστική παράδοση.

Μετά την ανάγνωση όλων των ευχών και των ιερών κειμένων, καθώς και τον αγιασμό του ελαίου, ο Μακαριώτατος έχρισε με το άγιο έλαιο τους Αρχιερείς, οι οποίοι στη συνέχεια τον έχρισαν αμοιβαία.

Ακολούθως, ο Πατριάρχης και οι Αρχιερείς έχρισαν τους ιερείς, τους μοναχούς, τις μοναχές, καθώς και τους πιστούς της παροικίας των Ιεροσολύμων, οι οποίοι προσήλθαν για να λάβουν τη χάρη του Μυστηρίου.

Η ιερή αυτή τελετή αποτέλεσε μία ακόμη σημαντική πνευματική προετοιμασία των πιστών ενόψει της λαμπρής εορτής της Αναστάσεως.


Google News



ΠΗΓΗ

Related posts

Δεύτερη Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Εδέσσης με ομιλητή τον Αρχιμ. Φιλόθεο Παπαδόπουλο

admin

Μεσολόγγι 2026: Πίστη και Ελευθερία – Η Ιερή Μνήμη της Εξόδου ζωντανεύει ξανά παρουσία Αγιορειτών Πατέρων

admin

4 Απριλίου – Γιορτή σήμερα: Η Ανάσταση του Λαζάρου

admin

Αφήστε ένα σχόλιο