Image default
Πολιτική

«Δεν μασάω από απειλές! Η δικαιοσύνη δεν με τρομάζει!»


Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος του Σταμάτη Πουλή, πρώην προέδρου του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ και νυν συμβούλου του Υπουργείου Υγείας.

Άστραψε και βρόντηξε ο Παύλος Πολάκης: «Δεν μασάω από απειλές! Η δικαιοσύνη δεν με τρομάζει!» – Σφοδρή αντίδραση για την καταδίκη του για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ

Η καταδίκη προήλθε μετά από ανάρτηση του Πολάκη, που σύμφωνα με τον μηνυτή, περιείχε υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προσπάθεια εκφοβισμού του, με φράσεις όπως «σκάσε» και αναφορές σε δήθεν διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Ο Πουλής τόνισε στο δικαστήριο ότι έχει ήδη αθωωθεί για όλες τις υποθέσεις που σχολίαζε ο Πολάκης, κάνοντας λόγο για «εκδικητική μανία» του πρώην υπουργού, επειδή είχε αρνηθεί να καταθέσει σε βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη όταν του ζητήθηκε.

Ο Πολάκης δεν παρευρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία, καθώς αποχώρησε αφότου απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της δίκης, λόγω ασθένειας των δικηγόρων του. Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη ερήμην του.

Σε οργισμένη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πολάκης επιτέθηκε στο δικαστικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση πάρθηκε υπό την πίεση δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη και έκανε λόγο για «δίκη κατά παραγγελία» και εξυπηρέτηση κυβερνητικών σκοπιμοτήτων. Υποστήριξε ότι η καταδίκη του είναι προϊόν πολιτικής στοχοποίησης και αναφέρθηκε εκτενώς στις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις των στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες, όπως είπε, δεν έχουν ακόμη κριθεί δικαστικά.

Άστραψε και βρόντηξε ο Παύλος Πολάκης: «Δεν μασάω από απειλές! Η δικαιοσύνη δεν με τρομάζει!» – Σφοδρή αντίδραση για την καταδίκη του για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο δικηγόρος του, Γιάννης Απατσίδης, κατήγγειλε ότι η απορριπτική στάση του δικαστηρίου στο αίτημα αναβολής παραβιάζει ευρωπαϊκές οδηγίες και συνιστά παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης. Επισήμανε δε ότι στοχοποιείται ένας βουλευτής του Κοινοβουλίου, ενώ υπενθύμισε ότι οι κατηγορίες εις βάρος του Πουλή για μη σύννομους διορισμούς δεν έχουν πλήρως εκκαθαριστεί.

Η υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο τη διαμάχη μεταξύ Πολάκη και στελεχών που υπηρέτησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, με φόντο τις καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις και σπατάλη δημοσίου χρήματος. Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς ο Πολάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει την αντιπαράθεση, εντός και εκτός Βουλής.

Ακολουθήστε το Europost.gr στο

Google NewsGoogle News



ΠΗΓΗ

Related posts

Ο Κύρτσος μετράει την κατρακύλα της ΝΔ στο ΕΛΚ: Από «πρωταγωνιστές» κομπάρσοι της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς

admin

ΠΑΣΟΚ: «Η κατάπτωση των θεσμών είναι πρωτοφανής με τη σφραγίδα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας»

admin

ΠΑΣΟΚ: «Ταφόπλακα» για τα μικρά χωριά το ΠΔ 194/2025 – «Μαζική απαξίωση μικρών περιουσιών»

admin

Αφήστε ένα σχόλιο